Komentara: 7
Pregleda: 8332

Neda Ukraden gost na svečanosti povodom obeležavanja Nedelje osoba sa invaliditetom

04.12.2013. u 02:10h
Izvor: subotica.rs
U Velikoj većnici Gradske kuće održana je centralna manifestacija u okviru Nedelje osoba sa invaliditetom, koja se organizuje povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom - 3. decembra.
Neda Ukraden gost na svečanosti povodom obeležavanja Nedelje osoba sa invaliditetom

Prvi put u poslednjih 15 godina Međunarodni dan osoba sa invaliditetom u Subotici je obeležen zajedničkim učešćem škola, institucija i udruženja na čijem čelu je kao glavni organizator bila Osnovna i srednja škola „Žarko Zrenjanin” koja je u program obeležavanja uvrstila i objedinila brojne suorganizatore.

Direktorka OISŠ „Žarko Zrenjanin”, Jovanka Tešanović, izrazila je zahvalnost svima koji su pomogli da se u obeležavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom uključe sve institucije u našem gradu koje se bave osobama sa invaliditetom.

- Zahvaljujem se i svima vama koji ste večeras došli da uveličate centralnu manifestaciju. Prvi put smo svi na jednom mestu, međutim, ja se iskreno nadam da će ovo postati tradicija. S obzirom na to da nikad nikoga ne pozdravim imenom, jer svi koji dođu su mi jednaki i dobrodošli gosti, večeras ću odstupiti malo od tog svog načina pozdravljanja, napraviti izuzetak, i u ime svih nas, uz veliko hvala, pozdraviti estradnu umetnicu Nedu Ukraden koja je u Suboticu došla samo zbog toga da podrži ovu manifestaciju, rekla je Jovanka Tešanović.

Neda Ukraden gost na svečanosti povodom obeležavanja Nedelje osoba sa invaliditetom

U ime grada Subotice prisutne je pozdravio Milimir Vujadinović, član Gradskog veća. On je istakao da svi oni koji učestvuju u brojnim aktivnostima i događajima vezanim za obeležavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom zaslužuju pohvale, i dodao da i predstavnici medija zaslužuju čestitke što prate sve te događaje i na taj način daju veliki doprinos uključivanju ove kategorije naših sugrađana u sve društvene tokove, što je, kako je rekao, i suština cele ove akcije.

- Neću govoriti o problemima, moji prethodnici su o tome govorili. I sam imam, u svojoj porodici, među najmilijima, ljude koji pripadaju ovoj kategoriji. Po protokolu je predviđeno da zvanično otvorim ovu manifestaciju, međutim, ja ću to sa zadovoljstvom prepustiti mojoj novoj prijateljici Ivani, naglasio je Milimir Vujadinović.

Neda Ukraden gost na svečanosti povodom obeležavanja Nedelje osoba sa invaliditetom

Milimir Vujadinović, Ivana Petković, Jovanka Tešanović

Manifestaciju je otvorila Ivana Petković, učenica Osnovne škole „Sonja Marinković”.

- Ja sam Ivana Petković, dolazim iz škole 'Sonja Marinković’, idem u šesti razred i sada počinje priredba, rekla je Ivana Petković.

Neda Ukraden gost na svečanosti povodom obeležavanja Nedelje osoba sa invaliditetom

U okviru programa obeležavanja Nedelje osoba sa invaliditetom u Subotici, u ponedeljak su održani izložba i šahovski turnir. U Plavoj sali Gradske kuće, juče je održana tribina na temu „Prikazivanje osoba sa oštećenjima u medijima“, a centralna manifestacija sinoć, sa početkom u 18 časova, u Velikoj većnici Gradske kuće. 

U okviru centralne manifestacije nastupili su Inkluzivni hor „Muzika srca“, korisnici Dnevnog boravka pri OISŠ “Žarko Zrenjanin“, deca iz Dnevnog boravka za decu sa posebnim potrebama pri „Kolevci“, a gost večeri bila je Neda Ukraden, još jednom pokazavši svoju humanost, od mnogobrojne publike je nagrađena ogromnim aplauzom. Hvala joj u ime svih Subotičana.

Izvor: subotica.rs

Izložba: obeležavanje Medunarodnog dana osoba s invaliditetom

Izložba: obeležavanje Medunarodnog dana osoba s invaliditetom Izložba: obeležavanje Medunarodnog dana osoba s invaliditetom Izložba: obeležavanje Medunarodnog dana osoba s invaliditetom Izložba: obeležavanje Medunarodnog dana osoba s invaliditetom Izložba: obeležavanje Medunarodnog dana osoba s invaliditetom Izložba: obeležavanje Medunarodnog dana osoba s invaliditetom Izložba: obeležavanje Medunarodnog dana osoba s invaliditetom Izložba: obeležavanje Medunarodnog dana osoba s invaliditetom
Pogledaj ostale fotografije

Svečanost: Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Svečanost: Međunarodni dan osoba s invaliditetom Svečanost: Međunarodni dan osoba s invaliditetom Svečanost: Međunarodni dan osoba s invaliditetom Svečanost: Međunarodni dan osoba s invaliditetom Svečanost: Međunarodni dan osoba s invaliditetom Svečanost: Međunarodni dan osoba s invaliditetom Svečanost: Međunarodni dan osoba s invaliditetom Svečanost: Međunarodni dan osoba s invaliditetom
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 8332
Povezane teme

OiSS Žarko Zrenjanin

kolevka

neda ukraden

milimir vujadinović

jovanka tešanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.