• Pregleda: 7051

Nebojša Malenković: Fond će izdvojiti obećani novac za izgradnju Pozorišta

Pokrajina će ozdvojiti obećani novac za izgradnju Narodnog pozorišta u Subotici i svi koji govore suprotno, ili nisu upoznati sa realizacijom projekta, ili nisu naklonjeni kulturi i projektima iz kulture, rekao je direktor Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković.
Nebojša Malenković: Fond će izdvojiti obećani novac za izgradnju Pozorišta

Fond i Pokrajina će u naredne četiri godine izdvojiti 450 miliona dinara, dok samo tokom ove godine treba da se izdvoji 150 miliona.

Na snazi je ugovor sa firmom Yu mol za izvođenje radova na starom delu Narodnog pozorišta koji predviđa da se do kraja tog projekta uloži do 70 miliona dinara, istakao je Malenković.

U Fondu kažu da su svesni da je projekat izgradnje pozorišta nekoliko puta stopiran i da njegova realizacija traje predugo, ali su uveri da su sada zajedno sa Fakultetom tehničkih nauka, sa stručnjacima iz oblasti građevine, gradonačelnikom Subotice, pa i upravnicom Pozorišta i samim glumcima pronašli zajednično rešenje.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Srđan Olman

povezane teme

10
popaj Odgovori
Pare su već na putu,špediter četvopeg sa okovanim sandukom sam video večeras kako prolazi Štrocin salaš,i zaputio se prema varoši.
Always Ultra Odgovori
Kako izdvojiti ?? Zar nisu vec izdvojene ??
Vidimo da je promenjena boja krana, nesto suska-buska...ali zgrada ni za ciglu izgradjenija !!!
luka Odgovori
Pa naravno da izdvojite novac i da platite ono što ste zasrali 2007 godine. E sad što vi mislite da će neko da vas posebno voli zbog toga....... NEĆE JER STE LOPINE BILI I LOPINE ĆE TE OSTATI. Rušenje pozorišta je samo jedna stvar u moru lošega što ste uradili ovome gradu. PS- a gde vam je ministar dulić ?????? On je uvek govorio kako jako voli Suboticu, verovatno je zbog te velike ljubavi [*...*]
bukin Odgovori
Koga zmija ujede i gustera se plasi.
skarlet Odgovori
"svi koji govore suprotno, ili nisu upoznati sa realizacijom projekta, ili nisu naklonjeni kulturi "

-Dobro smo mi gospodine mladi informisani o "projektima" Pozorišta ,a to da Vi govorite subotičanima o kulturi ,e tu vas sram bilo!!!!Em ste suviše mladi ,em ste postavljeni na radno mesto bez ikakvog radnog iskustva,em ste došli u Grad Suboticu da solite pamet građanima Subotice.Dotična(Ljub-Kis -Živka), zdušno se zalagala za sve te vaše "projekte " oko Pozorišta.Imate obraza da govorite u Subotici oko naklonosti građana kulturi.Pa gospodo zbog vaše skorojevićke halapljivosti, građani čekaju ,biće decenija ,na Pozorište.

Da vas malo informišemo:

Pozorište sa šest korintskih stubova izgrađeno je 1853. u klasicističkom stilu, po projektu Janoša Skultetija. Završeno je 1854. i po tome je posle zrenjaninskog (1839.) subotičko Pozorište bilo drugo po starini u Srbiji. Prva pozorišna predstava odigrana je u Subotici 1747. u franjevačkoj gramatikalnoj gimnaziji, a stalno pozorište otvoreno je u ovoj zgradi 1854. 2007. g. ova zgrada je srušena ...
Ssic Odgovori
Bože vrhunska izmišljotina
Ssic Odgovori
Pod jedan srušili ste pozorište nešto najlepše što je bilo u Subotici da bi zatim punili dzepove sa novom gradnjom ničega. Nakraju će te i to srušiti
Vesko Odgovori
@ skarlet, vidi se dobro poznajes istoriju i arhekteturu.Volim kada komentatori svoje dokazu
argumentima, a ne samo da sopaju.I meni je stvarno zao starog pozorista,
pa i da su zavrsil novo.I pored toga sto nije zavrseno, pojedinci od kreatora rusenja
izjavljuju da mu setati gradom uzdignute glave.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.