Komentara: 11
Pregleda: 3678

Neblagovremeno čišćenje snega u Bajmoku

06.02.2012. u 13:43h
Neblagovremeno čišćenje snega u Bajmoku

Rukovodstvo Mesne zajednice Bajmok izražava svoje nezadovoljstvo i ogorčenje nespremnošću nadležnih organa lokalne samouprave da se izbore sa vremenskom nepogodom koja je pogodila teritoriju Grada Subotice.

Naime u ulicama na teritoriji naselja Bajmok čišćenje snežnog pokrivača nije bilo blagovremeno organizovano. Javnost treba da je upoznata sa činjenicom da je organizovanje rada zimske službe na teritoriji grada Subotice povereno odlukom Skupštine Grada Subotice iskjučivo JKP „Čistoća i Zelenilo, te da mesne zajednice niti imaju nadležnosti niti im stoje na raspolaganju budžetska sredstva za ove namene.

Za rad zimske službe po pogramu rada JKP „Čistoća i Zelenilo“ stoje na razpolaganju novčana sredstva od preko 18 miliona dinara, te shodno tome i u odnosu na naselje Bajmok se moglo izdvojiti par stotina hiljada dinara da se blagovremeno angažuje mehanizacija za čišćenje snega na ulicama.

Nije obaveza, niti nadležnost AD „Ravnice“ iz Bajmoka da vrši ove poslove, mada im se zahvaljujemo na iskazanoj nesebičnoj pomoći, niti je to nadležnost „samozvanih bagerista“ po partijskoj liniji da vrše ove poslove. Nadalje treba da postavimo pitanje po kojim kriterijumima se sneg čistio u nekim ulicama u naselju Bajmok, a u drugim ulicama nije, zašto postoje građani prvog, drugog ili petog reda u Bajmoku vezano za čišćenje njihovih ulica od snežnog pokrivača.

Pozivamo nadležne da hitno urede ove odnose i ugovorno angažuju izvođače za čiščenje ulica pošto zato imaju dovoljno novčanih sredstava na raspolaganju, kako bi svi građani Bajmoka imali uredne i očišćene ulice. Po ko zna koji put ponovo iskazani maćehinski odnos koji su rukovodioci lokalne samouprave iskazali u ovoj situaciji prema građanima Bajmoka je krajnje nekorektan i nehuman. Sa druge strane ne možemo razumeti kako je moguće, da su snežne padavine u mesecu februaru u tolikoj meri iznenadili nadležne iz JKP „Čistoća i Zelenilo„ da nisu uspeli na vreme da organizuju posao čišćenja ulica na teritoriji naselja Bajmok, i to posao za koji su inače i dobro plaćeni.

Nadamo se da će u narednim danima nadležni iz JKP „Čistoća i Zelenilo„ shodno odlukama grada i važećim zakonskim propisima ugovoriti i organizovati blagovremeno i efikasno čišćenje svih ulica naselja Bajmok, s obzirom na nastavak obilnih snežnih padavina.

PREDSEDNIK SKUPŠTINE MZ BAJMOK
Maglai Jene s.r.

PREDSEDNIK SAVETA MZ BAJMOK
Branko Pokornić s.r.

 

Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 11
Pregleda: 3678
Povezane teme

Bajmok

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.