Komentara: 8
Pregleda: 2918

"Ne znaju šta će sa pozorištem"

24.04.2012. u 18:53h
Izvor: RTV Yueco
Sadašnje političko rukovodstvo grada, kao i prethodno koje je neposredno odgovorno za rušenje pozorišta nema ideju šta sada da uradi sa betonskim kosturom novog pozorišta, izjavila je na današnoj press konferenciji Ujedninjenih regiona Srbije u Subotici artitekta Viktorija Aladžić.
"Ne znaju šta će sa pozorištem"

Ona je ocenila da je zgrada pozorišta u Subotici uvek bila, a i danas je, ogledalo političke i društvene situacije u gradu. Ona smatra da se odluke o budućnosti grada donose se i menjaju bez ozbiljnog premišljanja i bez sigurnog koncepta, pre svega finansijskog, da će ono što je izjavljeno i moći da se realizuje.

Prva ideja o zgradi pozorišta sa tri sale, potom ideja o komercijalizaciji funkcija u zgradi, ideja o skidanju sprata, a potom ideja o ugradnji bioskopa govori o tome da zapravo ni onda kada je staro pozorište rušeno naši političari nisu bili zainteresovani za zgradu pozorišta, rekla je Aladžićeva.

Ona smatra da nijedna od napomenutih ideja ne daje odgovor kada će se konačno završiti zgrada pozorišta, šta bi u njemu trebalo, a šta ne da se nalazi, niti kako će izgledati.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 dan
Komentara: 8
Pregleda: 2918
Povezane teme

Ujedinjeni regioni Srbije

Ujedinjeni regioni Subotica

urs

izbori subotica 2012

izbori 2012

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.