• Pregleda: 9128

(Ne)radno vreme Javnih ustanova povodom verskih praznika

(Ne)radno vreme Javnih ustanova povodom verskih praznika

Gradski uslužni centar i Gradska uprava ne rade 1. novembra

Zbog verskih praznika Svi sveti i Dan mrtvih, Gradska uprava i Uslužni centar neće raditi u četvrtak, 01. novembra 2012. godine.

U petak, 02. novembra Gradska uprava radi po uobičajenom radnom vremenu.

JKP "Čistoća i zelenilo" neće iznositi smeće 1. novembra

Zbog verskog praznika Svi sveti Javno komunalno preduzeće "Čistoća i zelenilo" sutra neće iznositi smeće iz domaćinstava. Izuzetak su prigradska naselja odakle će se otpad koji se prikuplja u žutim vrećama odnositi po uobičajenom rasporedu. Petak će za "Čistoću" biti redovan radni dan.

Skraćeno radno vreme Doma zdravlja povodom praznika Svi sveti

Povodom praznika Svih svetih, dana 01. novembra (četvrtak) u Domu zdravlja Subotica raditi skraćeno, na sledeći način:

- I smena od 07 - 12:30 časova
- II smena od 12:30 - 18 časova

Posle 18 časova biće organizovano dežurstvo u Službi za hitnu medicinsku pomoć.

Kao i prethodnih godina, Javno komunalno preduzeće "Pogrebno" pobrinulo se da pred novembarske verske praznike groblja budu očišćena i uređena. S obzirom da će veliki broj Subotičana sutra i prekosutra posetiti groblja, radnici "Pogrebnog" i u ovim danima čistiće i uklanjati smeće. Novina je da se ova dva dana groblja neće zaključavati noću, jer su dobro osvetljena, a mnogi će poželeti da ih obiđu i u večernjim satima kada bude upaljeno mnogo sveća.

povezane teme

29
DR. TIKVICKI Odgovori
NERAZUMEM, KAKVE VEZE IMA DOM ZDRAVLJA SA SVI SVETIMA, BOLEST NEPITA DALI JE PRAZNIK. A I ONAKO NIKAD NERADE PUNO RADNO VREME ZA PACIJENTE.JER POSLE 18 SATI NECE U OPSTIM AMBULANTAMA DA PRIMAJU PACIJENTE.
Marko Odgovori
Čitava gradska uprava da ne radi zbog katoličkog praznika? mislim, da me neko ne shvati, ne želim da širim mržnju ili netoleranciju - svako ima prava na svoj praznik. Da smo u Vatikanu ili nekoj čisto / većinski katoličkoj državi - to bi mi bilo sasvim logično, iako je ovo isključivo verski praznik, i čitava država funkcioniše bez problema, ali ne, mi moramo biti posebni!

Postavlja mi se pitanje, da li je gradska uprava i svi prateći sateliti, uključujući i javna (komunalna) preduzeća sačinjena od većinski katolički verski deklarisanih zaposlenika? ili samo volimo da praznujemo kada god je moguće?

Siguran sam da mi nismo dovoljno bogati da možemo toliko da ne radimo. Mnogo razvijenije države mnogo manje praznuju od nas, a mi samo dodajemo na listu...

Nova godina (pravoslavna, katolička)
Božić (pravoslavni, katolički)
1. maj (često i drugi maj ili 30. april)
Uskrs (pravoslavni, katolički)
...

Dan ove države, da one države, dan grada, dan oslobođenja, dan borbe protiv fašizma...

Pa dokle???!

Dan DS-a, dan vladajuće kolacije, dan potpisivanja velike kolacije, dan početka izgradnje bazena, dan završetka bazena, dan ovoga i onoga...

Što ne slavimo muslimanske i jevreske praznike? zašto su oni manje bitni od hrišćanskih?
zivot Odgovori
Marko ko god da si Ti si Kralj
kojot Odgovori
Marko malo si preterao... Pa mislim da se ovo obelezava neradno i u tim daleko razvijenijim zemljama... A kod nas svakao nema posla tako da nam je svejedno jel se obelezava nesto ili ne posla nema svakako.
clouseau Odgovori
I onako nema velike koristi od javnih ustanova, ovako bar nece trositi toliko struje
Feliks Odgovori
Ja jedino sutra imam vremena da odem do opstine da mi overe neke papire, ali...
vesna Odgovori
nemam nista protiv ni jedne nacije i vere ali u drugim zemljama se slave praznici i obelezavaju se verski praznici te drzave.
oduvek su postojale razlicite nacije ali smo znali i slavili drzavne praznike sada kada nekoga pitas koji su drzavni praznici ja verujem da 99% niko ne zna a onda smo znali i sta je 29 nov i 4 i 7 jul i tako dalje da ne nabrajam sve....a sada kada kazes 15 feb vecina ne zna koji je to drzavni praznik....
ja sam zivela u nemackoj i tamo si imao pravo da slavis svoje verske praznike ali si za svoj radio a za njihov nije niko radio a kod nas se ne zna nista i smatram ako zivimo u srbiji da treba da se postuju praznici te zemlje a ne da se ne radi ni za katolicke ni za pravoslavne to nema nigde samo kod nas
i jos nesto ja sam pravoslavka i ja recimo radim za katolicki verski praznik ja dobijem dnevnicu kao obican radni dan a onaj koji je katolicke vere on radi za pravoslavni drzavni praznik i dobije duplu dnevnicu zato sto radi na drzavni praznik
i ja se sada pitam gde je tu logika..... sramota a i sto ocekivati da nas drugi postuju kada mi koji smo poreklom iz ove srbije ne postujemo prvo sebe i treba da nas svi lome i gaze kada smo takvi
kikiriki Odgovori
Marko slave si izostavio!
pajo Odgovori
Marko zaboravio si slave!!!! Koje katolici nemaju a svaki pravoslavac ima pravo taj dan da neradi!!
lakumity103 Odgovori
Stvarno bi bilo neljudski da ocekujemo da,opstinari i medicinari za tu sicu i zagarantovani posao, jos i za praznik rade.
bukin Odgovori
@Marko: Mislim da si malo preterao.
Zizi Odgovori
Sram vas bilo! Mrznja i nacionalizam su vam oduzeli pamet! Ni mrtve ne pstujete!
Marko Odgovori
Ok, možda sam malo preterao u karikiranju ali nije daleko od realnosti... slavimo i izmišljamo... a nije da smo u takvoj poziciji da možemo da si to dozvolimo.. slave za pravoslavce, a imendani za katolike.. ali oni se ne slave kao državni ili verski praznik, to namerno nisam spomenuo

@Zizi
nema ovo veze sa nacionalizmom i ne tiče se direktno ovog sutrašnjeg verskog praznika

Privatnici će većina raditi njih niko ne pita da li će imati za doprinose, plate... ako neko za sutra konkretno ima potrebe da ode na groblje to bi trebalo omogućiti od strane poslodavaca, ali mene nervira što to po automatizmu ide za javne ustanove, svima, i čitav dan.. Njihove plate plaćate vi i ja, svaki neradan dan je neiskorišten dan, a kao što rekoh mislim da mi imamo i previše poslova za uraditi a sa druge strane premalo para za podeliti.
sos Odgovori
NE ZELIM OVIM VESTIMA DATI POLITICKU KONOTACIJU ALI MORAJU GRADSKI OCI DA PRESTANU ZABIJATI AUTOGOLOVE JER ONI KOJI IH FINANSIRAJU RADE BEZ OBZIRA NA NJIHOVU VERSKU ILI NACIONALNU PRIPADNOST.Tko zeli na groblje moze i posle radnog vremena!!!!!!!!!!!!!
ivsa Odgovori
Marko imaš pravo na svoje mišljenje. ali i pokojnici imaju pravo da ih se setimo i obidjemo.
pajo Odgovori
Zamisli da je i petak neradan pa da je produzeni vikend <cetri dana>>>> pa jos da sam u sredu mogao malo na odmor sa porodicom ,do nekog velnes centra ,do neke banje!Pa onda i oni na meni da zarade malo novaca!Dobro bi doslo malo gostiju ugostiteljstvu!A verovatno bi se oni naj vise radovali da ima tri cetri produzena vikenda u godini!!
maja Odgovori
Radim u privatnom sektoru,grobnice moje porodice su u drugom gradu, ja za zadusnice moram raditi i necu moci otici na groblje. Od mog rada i mnogih kao sto sam ja se odvaja za plate zaposlenih u gradskoj upravi, gde je tu pravda. Oni ceo dan nece raditi zato sto ce neko od njih ici na groblje pa nece tam provesti osam sati. Uostalom i u Novom Sadu ima katolika i kod njih sutra gradska uprava radi. Nase lokalne vlasti rade i bahate se kako hoce.
Ivan Odgovori
Ako se nekom ne svidja to sto se ne radi ili se skraceno radi na Katolicke praznike Svih Svetih i Dan Mrtvih, SVIMA KOJI STE PROTIV neradnih dana na ove praznike najiskrenije zelim samo jedno, jedan od najblizih clanova moje porodice je sahranjen 337 Kilometara od Subotice. Draga gospodo SVIMA koji ste za ovu vest dali minuse najiskrenije iz svega srca zelim da se nadjete u istoj situaciji pa da vam vasi najmiliji budu sahranjeni nekih 7-8 sati voznje od vase kuce pa da se malo naucite pameti posto em sto nemate duse, nemate ni ljudskosti.
vesna Odgovori
naravno da treba da se postuju i mrtvi ali kako neki kazu na groblje se moze otici i nakon radnog vremena...i bas me zanima da li ce biti za zadusnice ne radni dan... a inace koliko se ja secam nekada nije bilo nikakvog obelezavanja tog 1 i 2 nov. pa su svi stigli i odraditi i otici odati postu mrtvima...vise ne vidim razliku izmedju verskog i drzavnog praznika jer i za drzavni praznik neko radi a neko odmara i smatram da ako je drzavni praznik onda ne treba niko da radi...ma mi nemamo drzavu jer da je imamo znalo bi se kad je i ne bi se radilo i naravno za sve bi bilo jednako ali ovako mozemo pricati i komentarisati do besvesti...
varioc Odgovori
Ma ovi na državnim jaslama nerade ni za katoliče ni za pravoslavne praznike. Njima se može a ostalima ???
Dragoljub Odgovori
pajo - jeste Pravoslavci imaju taj dan neradan za slavu ali zamisli kad sve javne ustanove ne bi radile za svaku slavu !!!
cenuzuris*n Odgovori
Poštujem sve mrtve ali ne i žive koji ovu temu dovode u kontekst nekih podela, osim očiglednih podela na one koji moraju da rade i na praznike i da jedva preživljavaju , dok drugi ne rade ni u radno vvreme nego samo prave promet u prodavnicama!! Gde je pravna država od silnih pravnika u ovoj državi , da zakoni važe jednako za sve!!!?
Marko Odgovori
@Ivan

ružno je to što ste poželeli neistomišljencima, stvarno ružno...

ako je to što ste napisali zaista tako kako jeste a nema razloga da ne verujem da jeste, onda ste vi rekao bi statistički izuzetno mali procenat takvih slučajeva..

Na kraju krajeva svaki zaposleni ima na raspolaganju 21 dan plaćenog odsustva + ovi praznici. Ako vi ne možete u tih 21 dan da odvojite barem 5 koji će biti za obilazak najbližih sa ovog ili onog sveta - to je onda zaista veliki problem. Ako nemate 21 dan godišnjeg, to je onda problem druge vrste i nema veze sa državnim i verskim pravnicima.

Dan ima 24 sata, hajde da kažemo da je u 16 sati u danu prikladno da se ide na groblje. Vi radite 8 sati punom partom. Poslodavac vas ne pusti ni minut ranije... za 8 sati može se na mnoooogo destinacija stići... Ovo je da kažem najgori scenario... i to pričamo samo za javna preduzeća... upravo sam se vratio iz grada tek mali broj radnji ne radi... privatnici cene svaki radni dan jer ne pitaju ih da li će imati za sva potraživanja na kraju meseca..

I da ne iskoristite dan plaćenog odsustva, verujem da bi vas poslodavac pustio barem pola dana ranije ako tražite, ali i ako ste to zaslužili svojim radom... znate kod mede u kolektivu, u jednoj privatnoj firmi imam jednu koleginicu koja svaku menstruaciju (2-3 dana) provede kući iako znam pouzdano nije toliko kritično u odnosu na druge žene koje prolaze kroz iste probleme... pa tu su sitne prehlade, zubobolje, migrene... poslodavac to u većini slučajeva odobri (ponavljam - privatnik) a firma i dakhe lepo posluje... danas nam je radni dan od pedesetak zaposlenih u firmi je čak 40 u firmi, iako da je bilo ko tražio iz opravdanih razloga odsustvo - taj bi sigurno i dobio.

ne kažem da je idealno svuda ali ponoviću - nismo toliko bogati da možemo toliko da ne radimo, u svakom smislu.
kojot Odgovori
Ivane ovom vasom izjavom ste pokazali da ste prepuni ljudskosti....
majstor Odgovori
Srbija je jedna os zemalja koja ima najmanje praznika proverite
andrea Odgovori
Savetovala bi subotica.com da na ovakve vesti onemogući komentarisanje. pošto neki ljudi bez obzira na to ko slavi svoju slavu pravoslavci ,katolici ... naprave govor mržnje i pišu takve stvari što nema veze ni sa jednim verskim praznikom
Ember Julija rodj. Kelemen Odgovori
Mogli su doneti konacno jednu generalnu Odluku, da SVI tih dana rade skraceno (ne da ne rade svi) jer ima sluzbi koji postoje radi nas, ne mi radi njih! Inace ja kao katolkinja cestitam sto su neki doneli takvu Odluku. Julija E.K.
koca Odgovori
Bitno da parking servis radi!!! Lopovi!
Ivan Odgovori
@kojot

Ja nigde nisam pomenuo da imam razumevanja za idiote, ali svako ko moze dati mius i masni komentar sa nacionalistickim prednazkom nije nista drugo nego, moron, idiot, budala i jos jednom. NAIJSKRENIJE MU ZELIM U ZIVOTU ONO STO JE MENE SNASLO! Neka malo uzivaju svi majmuni.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.