Komentara: 39
Pregleda: 9515

Ne preporučuje se kupanje na delu Palićkog jezera

01.08.2013. u 17:06h
Izvor: RTV Yueco
Kupanje na Muškom štrandu i kod Jedriličarskog kluba na Paliću se ne preporučuje zbog neispravnosti vode, kažu lekari. Prema poslednjim rezultatima uzorkovane vode, izdatim u ponedeljak 29. jula, mikrobiološki parametri pokazuju prisustvo bakterija fekalnog porekla u količinama koje su iznad dozvoljenih. S druge strane, voda na Termalnom bazenu na Paliću kao i na bazenima na Prozivci i u Dudovoj šumi je bakteriološki ispravna i pogodna za kupanje i rekreaciju.
Ne preporučuje se kupanje na delu Palićkog jezera

Jedan od bazena u kojem je voda bakteriološki ispravna je bazen u Dudovoj šumi. Za dane vikenda, ovde boravi i do 800 posetilaca, a o njihovoj bezbednosti brine spasilačka služba. U JKP „Stadion“ ističu da su preduzete maksimalne mere kako bi voda u bazenima bila pogodna za kupanje.

S druge strane, prema nalazima Zavoda za javno zdravlje, na pojedinim punktovima na jezeru Palić, ne preporučuje se kupanje zbog ne ispravnosti vode. Kupanje u ovakvoj vodi može biti štetno po zdravlje i dovesti do raznih infekcija.

Za razliku od Muškog štranda i Jedriličarskog kluba, voda na Ženskom štrandu je pogodna za kupanje. U Zavodu za javno zdravlje kažu da svake dve nedelje vrše ispitivanja na pojedinim kupalištima i to na jezeru Palić, potom na Termalnom bazenu na Paliću i bazenima na Prozivci i u Dudovoj šumi. Sa ispitivanjima su počeli krajem maja i nastaviće sa istim do kraja septembra, odnosno do završetka kupališne sezone.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 39
Pregleda: 9515
Povezane teme

jezero palić

ženski štrand palić

kupanje na paliću

muški štrand

bazen prozivka

bazen dudova šuma

kupanje na bazenima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.