Komentara: 13
Pregleda: 2305

Ne damo Radio Suboticu! - poručuju iz UG "Solidarnost"

23.06.2015. u 15:42h
Izvor: Subotica.com
UG „Solidarnost“ danas je izrazilo nezadovoljstvo potezima gradske vlasti da se tako olako odrekne svog preduzeća „Radio Subotica“ i poručilo da će se boriti za izmene Zakona o javnom informisanju.
Ne damo Radio Suboticu! - poručuju iz UG "Solidarnost"

Kako se moglo čuti na današnjoj konferenciji za štampu, u gradu nije postojala politička volja da se Radio Subotica sačuva od privatizacije.

- Radio Subotica je uvek bila oči i uši građana i kolektivna kontrola vlasti, simbol skladnih međunacionalnih odnosa i suživota brojnih naroda – istakao je Mikloš Olajoš Nađ iz UG „Solidarnost“. – Privatizaciji ovog glasila prišlo se kao u poslovici „slon u staklarskoj radnji“, a njeno odlaganje do 31. oktobra neće rešiti stvar. Nije ovo slučaj samo u Subotici, nego u brojnim gradovima i mi ćemo reagovati gde god bude potrebe, tražićemo izmene Zakona o javnom informisanju, kako bi medijske kuće bile javno preduzeće pod kontrolom građana i uz transparentno finansiranje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 2305
Povezane teme

Radio Subotica

udruženje solidarnost

privatizacija medija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.