Komentara: 12
Pregleda: 2159

Nastavljeni pregovori poljoprivrednika i gradonačelnika Bakića

25.08.2022. u 16:06h
Izvor: Subotica.com
U Gradskoj kući održan je još jedan sastanak gradonačelnika Stevana Bakića sa predstavnicima lokalnih paora. Predstavnik zemljoradnika Miroslav Matković izjavio je da je zadovoljan sastankom na kom se, po njegovim rečima, razgovaralo o tome na koji način lokalna samouprava može pomoći zemljoradnicima pred jesenju setvu.
Nastavljeni pregovori poljoprivrednika i gradonačelnika Bakića

Predstavnici paora, nakon sastanka, su izjavili da je gradonačelnik Bakić razumeo njihove probleme, te da je iskazao želju da im pomogne.

Danas smo razgovarali o konkretnim vidovima pomoći. Počeli smo da razmatramo kako lokalna samouprava može da pomogne paorima, jer ide setva. Dobili smo ponudu za reprogram nekih dugova, ali to smo odbili, jer nam je pomoć potrebna već od jeseni. Neke se stvari moraju utanačiti, da se vidi kako pomoći i kome je najneophodnija ta pomoć, ali se radi na tome da nam se pomogne - kazao je Miroslav Matković, inicijator protesta subotičkih paora - Važno je da više nema šumova u komunikaciji između nas i gradonačelnika, saradnja je sasvim dobra.

Nastavljeni pregovori poljoprivrednika i gradonačelnika BakićaKada je u pitanju proglašenje suše u subotičkom ataru, što je jedan od osnovnih zahteva lokalnih poljoprivrednika, Matković kaže da će pokretanje postupka proglašenja elementarne nepogode zbog suše morati da sačeka formiranje Vlade R. Srbije.

Kada se formira nova Vlada uputićemo još jednom dopis, da se krene u proces koji vodi ka proglašenju suše. Dok se to ne dogodi ne možemo da pregovaramo ni o otpisu, odnosno umanjenju naknade za odvodnjavanje - završava Matković. 

Naredni sastanak delegacije poljoprivrednika i predstavnika lokalne samouprave biće održan sledeće nedelje. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 7 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 2159
Povezane teme

protest poljoprivrednika traktorima

protest poljoprivrednika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.