Komentara: 3
Pregleda: 7138

Nastavljen trend rasta industrijske proizvodnje u regionu

27.11.2015. u 15:33h
Izvor: RTV Yueco
Privreda regiona severa Bačke i Potisja u prvih devet meseci ove godine ostvarila je rast industrijske proizvodnje od 1,5 odsto poređeno sa istim periodom prošle godine.
Nastavljen trend rasta industrijske proizvodnje u regionu

Kako je predstavljeno na sednici Upravnog odbora regionalne privredne komore Subotica, rast je ostvaren u prerađivačkoj industriji, pre svega u elektro-kompleksu, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji, a pad u industriji tekstila, građevinskih materijala i proizvoda od gume.

Robna razmena sa inostranstvom u prvih devet meseci iznosila je milijardu i 173 miliona dolara, što je manje za 5 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Kako je ocenjeno, pad je samo statistički iskazan zbog kursnih razlika između dinara, dolara i evra. Region  i dalje beleži suficit u robnoj razmeni, i to u iznosu od 57 miliona dolara, koliko je više izvezeno proizvoda i usluga u odnosu na uvezeno.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 7138
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.