• Pregleda: 3721

Nastavljaju se radovi na rekonstrukciji Sinagoge

Gradonačelnik Jene Maglai izjavio je danas, prilikom obilaska Sinagoge, da će, nakon što je u potpunosti obnovljena istočna fasada ovog objekta, uskoro početi i sa radovima na zapadnoj strani, čija je ukupna vrednost 14 miliona dinara.
Nastavljaju se radovi na rekonstrukciji Sinagoge

- Očekujem da će taj posao biti završen do prvog septembra, a ove godine je u planu i sređivane kupole Sinagoge, koja je u dosta trošnom stanju i prokišnjava, za šta je iz gradskog budžeta obezbeđeno pet miliona dinara.

Dodatnih tri miliona dinara izdvojili smo za plaćanje carinskih dažbina pirogranitne elemente koji će biti ugrađeni u Sinagogu, koji već 10 godina stoje u carinskom skladištu – rekao je Maglai.

On je izrazio očekivanje da će uskoro biti završena i projektna dokumentacija za unutrašnjost subotičke Sinagoge.

- Prema grubim procenama, za rekonstrukciju unutrašnjosti Sinagoge potrebno je bar 40 miliona dinara, i u tom poslu očekujem pomoć republike, pokrajine i jevrejske zajednice iz inostranstva. Planirano je i da se rebalansom budžeta ove godine nađu i sredstva za severnu ili južnu fasadu, jer nam je cilj da do leta 2015. godine završimo spoljnu obnovu objekta, kao i da se isprojektuje uređenje dvorišta i ograde.

Želimo da najkasnije za tri godine ceo objekat bude gotov i da ga predamo na upotrebu jevrejskoj zajednici i turistima – zaključio je Maglai.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
Always Ultra Odgovori
Sredite onaj rastureni parkic ispred Sinagoge. Grozno ruglo koje svaki dan gledamo i krstimo se !
Istina Odgovori
Pare za ponovno rekonstruisanje Sinagoge je obezbedio prethodni gradonacelnik Dulic ali ok barem i ti negde 'Maglaji da se slikas,svakako si tamo jos par meseci
rax Odgovori
to je tacno da je predhodna vlast pocela sa rekonstrukcijom, ali po komentaru "istina", sada bi maglai treba sve zapoceto da ignorise. ds je isto tako dobio zapocete projekte od vms ili? da nije mozda sasa vucinic izmislio bal gradonacelnika, isto tako je i predhodni gradonacelnik bio prisutan pri otvaranju nekih fabrika u industrijskoj zoni, valjda zato sto je imao neke veze sa time, ne verujem da bi da ds pozvao iz nekog drugog razloga. ovakvi komentari kao tvoji su nezreli ili jako zlonamerni, da bi se potpaljivala vatra.
ludi stipan Odgovori
fight fight fight
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.