Komentara: 4
Pregleda: 4398

Nastavljaju se radovi na rekonstrukciji Sinagoge

11.03.2014. u 14:42h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Jene Maglai izjavio je danas, prilikom obilaska Sinagoge, da će, nakon što je u potpunosti obnovljena istočna fasada ovog objekta, uskoro početi i sa radovima na zapadnoj strani, čija je ukupna vrednost 14 miliona dinara.
Nastavljaju se radovi na rekonstrukciji Sinagoge

- Očekujem da će taj posao biti završen do prvog septembra, a ove godine je u planu i sređivane kupole Sinagoge, koja je u dosta trošnom stanju i prokišnjava, za šta je iz gradskog budžeta obezbeđeno pet miliona dinara.

Dodatnih tri miliona dinara izdvojili smo za plaćanje carinskih dažbina pirogranitne elemente koji će biti ugrađeni u Sinagogu, koji već 10 godina stoje u carinskom skladištu – rekao je Maglai.

On je izrazio očekivanje da će uskoro biti završena i projektna dokumentacija za unutrašnjost subotičke Sinagoge.

- Prema grubim procenama, za rekonstrukciju unutrašnjosti Sinagoge potrebno je bar 40 miliona dinara, i u tom poslu očekujem pomoć republike, pokrajine i jevrejske zajednice iz inostranstva. Planirano je i da se rebalansom budžeta ove godine nađu i sredstva za severnu ili južnu fasadu, jer nam je cilj da do leta 2015. godine završimo spoljnu obnovu objekta, kao i da se isprojektuje uređenje dvorišta i ograde.

Želimo da najkasnije za tri godine ceo objekat bude gotov i da ga predamo na upotrebu jevrejskoj zajednici i turistima – zaključio je Maglai.

Izvor: Subotica.com
Obilazak radova na Sinagogi Obilazak radova na Sinagogi Obilazak radova na Sinagogi Obilazak radova na Sinagogi Obilazak radova na Sinagogi Obilazak radova na Sinagogi Obilazak radova na Sinagogi Obilazak radova na Sinagogi
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 4398
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

sinagoga

jene maglai

subotička sinagoga

rekonstrukcija sinagoge

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.