Komentara: 21
Pregleda: 6102

Nastavljaju se radovi na Narodnom pozorištu, predstave u prvoj polovini 2022. godine?

24.09.2021. u 13:27h
Izvor: Subotica.com
Gradska uprava je raspisala Javnu nabavku za nastavak radova na adaptaciji, rekonstrukciji i dogradnji zgrade Narodnog pozorišta za 8/2 fazu, kojom bi pozorište trebalo da dobije sve potrebne uslove za rad u glavnoj sali, prostorije za glumce, tehniku, upravu i administraciju, kao i javne komercijalne prostore.
Nastavljaju se radovi na Narodnom pozorištu, predstave u prvoj polovini 2022. godine?
Foto: Arhiva, januar 2021

Radovi koji su obuhvaćeni ovom Javnom nabavkom, koja je raspisana početkom meseca, odnose se na sve preostale građevinsko-zanatske, elektro i mašinske radove u probnim salama, prostorima vertikalne i horizontalne komunikacije u delu podrumskog prostora dela bloka B, kao i opremanje istih ugradnom i pokretnom opremom, objašnjava Ines Trivan Krivo, koordinatorka na projektu rekonstrukcije Narodnog pozorišta. U ovoj fazi će se i komercijalni prostor novog dela objekta do Korzoa, odnosno blok B, izvesti do "sive" faze, a prostorije namenjene upravi pozorišta u potpunosti opremiti.

- Završetkom 8-2 faze pozorište će imati sve uslove za rad u velikoj, odnosno pozorišnoj, glavnoj sali, potrebne prostore za rad glumaca, tehnike, uprave i administracije, kao i potrebne javne prostore. Takođe, sve prostore u zaštićenom delu objekta, uključujući centralni hol i Balsku dvoranu - kaže Trivan Krivo.

Nastavljaju se radovi na Narodnom pozorištu, predstave u prvoj polovini 2022. godine?Ono što 8/2 fazom neće biti obuhvaćeno, jeste prostor starog dela pozorišta, kao i deo podruma novog dela bloka B jer je, kako navodi naša sagovornica, taj prostor namenjen za javne komercijalne usluge. Ovom fazom nije obuhvaćena ni Koncertna dvorana, već će ona biti predmet naredne faze izvođenja radova.

- Projekat za fazno izvođenje radova izrađen je 2016. godine i od tog perioda radovi se izvode u kontinuitetu. Naredna faza izvođenja radova je direktno uslovljena iznosom obezbeđenih novčanih sredstava. Ukoliko se obezbedi kompletan iznos potrebnih sredstava, naredna faza će obuhvatiti sve potrebne radove kako bi se pozorište dovelo u funkcionalno stanje - poručuje Trivan Krivo.

Nastavljaju se radovi na Narodnom pozorištu, predstave u prvoj polovini 2022. godine?Rok za podnošenje ponuda izvođača radova je 12. oktobar, a procenjena vrednost nabavke iznosi 830 miliona dinara, koje su opredelili Ministarstvo kulture, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Grad Subotica.

Mogućnost da bi po završetku 8/2 faze Narodno pozorište moglo da se stavi u funkciju, iskazao je gradonačelnik Stevan Bakić početkom septembra, a da je to, po najnovijim projekcijama, planirano da se desi u prvoj polovini naredne godine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 6102
Povezane teme

Narodno pozorište

zgrada pozorišta

rekonstrukcija pozorišta

izgradnja narodnog pozorišta

subotičko pozorište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.