Komentara: 15
Pregleda: 4686
Foto

Gradonačelnik Bakić predočio savetniku predsednika Vučića stanje kulturnog života u Subotici

09.09.2021. u 16:05h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Bakić predočio savetniku predsednika Vučića stanje kulturnog života u Subotici

Gradonačelnik Stevan Bakić, sa svojim timom, sastao se danas sa Dejanom Savićem, savetnikom za kulturu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Tom prilikom prvi čovek grada informisao je gosta o kulturnom životu Subotice i tekućim ulaganjima u objekte kulture, sa posebnim osvrtom na zdanje u centru grada koje Subotičani čekaju skoro 15 godina.

- Upoznali smo gospodina Savića sa sadržajem kulturnih manifestacije koje se organizuju našem gradu kao i stanje kulturnih objekata kojima raspolažemo. Kroz razgovor dotakli smo se kako lokalne tako i nacionalne strategije, izrazili smo ogromnu zahvalnost za sve ono što predsednik Vučić radi za naš grad, a posebno u oblasti kulture jer radovi na Narodnom pozorištu ne bi mogli biti nastavljeni bez njegove pomoći i sredstava koje dobijamo kroz državni i pokrajinski budžet - istakao je gradonačelnik Bakić.

Gradonačelnik Bakić predočio savetniku predsednika Vučića stanje kulturnog života u SuboticiNa pitanje kada bi zgrada pozorišta mogla biti stavljena u upotrebu, gradonačelnik je ponovio da bi to trebalo da se desi po okončanju 8/II faze, koja je u toku, a da je to, po najnovijim projekcijama, planirano da se desi u prvoj polovini naredne godine.

Subotica je ozbiljno razvijeni kulturni centar, sa svojim koncertnim životom, smatra Savić, navodeći da je najbolji pokazatelj toga lokalni simfonijski orkestar što je privilegija koju ima tek nekoliko gradova u Srbiji.

- Ovaj grad napreduje iz nedelju u nedelju i u najboljem smislu te reči teško ga je prepoznati kada se malo odvojite pa dođete ponovo. Subotica je multikulturalni centar, veliki grad iz više razloga. Ovim putem želimo želimo da skrenemo pažnju da kultura i umetnost, kao vrh te ljudske delatnosti, nije i ne može da bude samo privilegija Beograda, nego i drugih značajnih kulturnih centara u Srbiji, među kojima istaknuto mesto zauzima Subotica - rekao je Savić. - Sastali smo se da bih preneo predsedniku Vučiću šta bi Subotici moglo da se se pomogne u oblasti kulture, ali i da čujem da li ima problema u kulturnom razvitku grada.

Gradonačelnik Bakić predočio savetniku predsednika Vučića stanje kulturnog života u SuboticiNa sastanku je zaključeno da su projekti rekonstrukcije zgrade Narodnog pozorišta i zgrade secesijskih objekata u centralnom gradskom jezgru od izuzetnog značaja, a da će nova zgrada pozorišta biti velelepan objekat na koji će Subotičani biti ponosni.

- Narodno pozorište u Subotici po kvadraturi skor stiže beogradsko, a kada se uporedi veličina ova dva grada dolazimo do zaključa da će Subotica dobiti pozorište sa kojim će narednih pedeset i više godina moći da zadovoljava sve potrebe ozbiljnog centra kao što je ovaj - dodaje Savić. - Rukovodstvo ovog grada pokazalo je da je sposobno da se bori za ovaj grad. Zgrada Narodnog pozorišta, sa svim svojim salama, biće ozbiljan objekat na kojeg će Subotičani biti ponosni.

Izvor: Subotica.com
Prijem za savetnika predsednika Srbije za kulturu Prijem za savetnika predsednika Srbije za kulturu Prijem za savetnika predsednika Srbije za kulturu Prijem za savetnika predsednika Srbije za kulturu Prijem za savetnika predsednika Srbije za kulturu Prijem za savetnika predsednika Srbije za kulturu Prijem za savetnika predsednika Srbije za kulturu Prijem za savetnika predsednika Srbije za kulturu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 4686
Povezane teme

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.