• Pregleda: 5542

Nastavljaju se radovi na izgradnji Narodnog pozorišta

Odluka o dodeli ugovora za nastavak radova na adaptaciji, rekonstrukciji i dogradnji zgrade Narodnog pozorišta Subotica doneta je u ponedeljak, a ugovor u vrednosti od oko 500 miliona dinara dodeljen je GP "Morava In" d.o.o. iz Kruševca. Izborom izvođača radova za naredne faze izgradnje pozorišta, završena je javna nabavka koja je, uz prethodne dve obustave, trajala gotovo 10 meseci.
Nastavljaju se radovi na izgradnji Narodnog pozorišta

Trenutno je toku zakonski rok od 10 dana za podnošenje žalbi, nakon čega će uslediti potpisivanje Ugovora i uvođenje odabranog izvođača u posao, koji će na raspolaganju imati 300 kalendarskih dana za završetak radova koji su predviđeni VII i VIII/0 fazom na izgradnji zgrade Narodnog pozorišta.

- Pod VII fazom podrazumeva se završetak radova na starom delu objekta, kao i zatvaranje svih otvora, završetak fasade na novom delu objekta i uklanjanje gradilišne ograde, a VIII/0 faza podrazumeva izvođenje radova na svim instalacijama, kao i završetak dela građevinsko-zanatskih radova unutar novog dela objekta - navode iz Sekretarijata za investicije i razvoj Grada Subotica.

Nakon što se izvedu ovi, iz Sekretarijata kažu da će u potpunosti biti završeni radovi na starom delu objekta, kao i da će u velikoj meri biti završeni građevinski radovi, dok predstoji posao na instalaterskim i enterijerskim radovima.

- Posle završetka kompletno svih unutrašnjih instalacija, enterijera, liftova, audio i video sistema, kompletiranja protivpožarnih sistema, trafo stanice i drugih, prelazi se na scensku tehniku, rasvetu i mehaniku velike sale. Potom slede radovi na pratećim i komercijalnim prostorijama prema Korzou i na kraju radovi na Koncertnoj dvorani - poručuju iz Sekretarijata za investicije i razvoj, napominjujući da će dalji radovi na izgradnji Narodnog pozorišta zavisi od priliva finasijskih sredstava.

Za VII fazu radova na adaptaciji, rekonstrukciji i dogradnji zgrade Narodnog pozorišta sredstva su obezbeđena 2017. godine, kada je potpisan ugovor između Uprave za kapitalna ulaganja i Grada Subotice, u visini od 223 miliona dinara. U oktobru prošle godine, Grad Subotica je raspisao javnu nabavku za VII fazu radova, ali je ona u decembru obustavljena, zbog toga što su sve tri ponude tadašnjih ponuđača bile neprihvatljive.

Ove godine, Ugovorom o prenosu sredstava između Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Grada Subotica obezbeđeno je još 166,9 miliona dinara, koliko je izdvojilo i Ministarstvo kulture i informisanja, dok je Grad Subotica za VIII/0 fazu obezbedio 37,7 miliona dinara iz gradskog budžeta. Kako sredstva iz 2017. godine predviđena za VII fazu radova nisu bila utrošena, raspisana je objedinjena javna nabavka krajem aprila za VII i VIII/0 fazu. Međutim, ovaj tender takođe je bio obustavljen zbog toga što naručilac nije pribavio ni jednu prihvatljivu ponudu.

Krajem juna, Grad Subotica je pokrenuo pregovarački postupak sa onim ponuđačima koji su učestvovali u prethodnom otvorenom postupku, kako bi svoje ponude dopunili i tako ih učinili prihvatljivim.

Komisija za javne nabavke konstatovala je da su pristigle dve blagovremene ponude ponuđača "Jadran" d.o.o iz Beograda i GP "Morava In" d.o.o. iz Kruševca, kao i jedna neblagovremena ponuda "K.E.SZ. International" d.o.o iz Beograda. Pošto su ponude prva dva ponuđača okarakterisane kao prihvatljive, ušlo se u postupak pregovaranja, te je nakon tri kruga pregovora smanjena cena oba ponuđača. Primenom kriterijuma "najniža ponuđena cena" za izbor je predložen ponuđač GP "Morava In" d.o.o. iz Kruševca, što je Grad prihvatio dodelivši mu ugovor u visini od 429 miliona dinara bez PDV-a.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

18
Toni Montana Odgovori
Verovatno je samo opozicija mislila da ce zgrada da ostane u ovom stanju do zauvek :) oduzilo se ovo sa pozoristem,ali makar se radi tempom koji ne ugrozava nijedan budzet,transparentno,bez malverzacija,fantomskih cigli i sl...
AlwaysUltra
Hajde posaljite nam fotke tih radova , molim vas lepo , da ne bude da nas oci varaju , a da u stvari vrvi od neimara !
Suboticanin poznat
Vlasnik Firme poznati biznismen iz Kruševca i bivši ministar kadar SNS-a tj njegov rođak jer zvanično on nesme imati firmu.
panonski čamac
Botu jedan, zar niste pre koju nedelju u komentarima tvrdili da se pozorište gradi i da se radovi obavljaju svaki dan? Kako se sad odjednom "nastavljaju"?
Realan, (Anti)sistem Odgovori
Obećanja, nerad i krađa u komunista su večne vrednosti. Beg od njih je spas, sloboda. Poručite im, na njihov račun, porciju 'ladnih go*ana. Nek' se najedu.
As
Donkey u r...
nemanja Odgovori
hahahhahaha
smor Odgovori
Jedna generacija je odrasla bez pozorišta uz lažna obećanja, a verovatno i nadolazeće
AlwaysUltra Odgovori
Meni se cini da smo ovu vest procitali vec 3-4x u zadnjih nekoliko meseci ili godinu dana , a od radova nema ni radnika na gradilistu.

Sta se desava , ima li neko ideju ??
Darko Odgovori
Nešto pametno i od našeg gradonačelnika
Uvek u pravu Odgovori
Manje vremena i para je bilo potrebno da se izgrade rimski Koloseum i Partenon na Akropolu. Valjda će neko i ovo dočekati.
Clown Odgovori
Zar ponovo?
Заменик Odgovori
Браво "Славонац" на заслугама у избору најповољнијег понуђача!
Pera Odgovori
Kakve koristi od toga ima bilo ko, ko još ide u pozorište ljudi pate krpe kraj sa krajem a pravi se pozorište dajte te pare mladima za stanove zaključajte to sranje pa kad bude bilo potrebe završavajte pozorište
Trovach
Nema nikakve materijalne koristi, cak samo trosak u danasnje vreme, ali ne moze se tako gledati na kulturu i umetnost. Mozemo, u protivnom, da se natrpamo u kolhoze i sovhoze, pa da svi budemo jednaki, a neki drugovi da budu jednakiji.
ЈОВАН Odgovori
Волим када толики посао лако клекне фирми из града керамичара, смењеног министра и директора БИА. Каква случајност! Вероватноћа 1:1!!!
C Odgovori
21. Jul 2101. Vest dana : "Nastavljaju se radovi na izgradnji narodnog pozorišta".
BOT HUNTER Odgovori
Dozvoli keramičar da štipnu malo i lokalni i eto nama pozorišta. Plaćamo ga kroz poreze, putarine, akcize, takse itd.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.