Komentara: 11
Pregleda: 4587

Nastavlja se trend porasta dolazaka i noćenja u Subotici i na Paliću

02.11.2015. u 14:44h
Izvor: Subotica.com
Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, ukupan broj dolazaka domaćih i stranih turista u Suboticu i Palić zajedno, u prva tri kvartala u proseku je porastao za 9,56% a noćenja za 18,15%.
Nastavlja se trend porasta dolazaka i noćenja u Subotici i na Paliću

I dalje se nastavlja trend da broj noćenja stranih turista u Subotici premašuje broj noćenja domaćih turista i to za oko 10% dok podaci za republiku pokazuju da je odnos domaćih prema stranim turistima 2:1.

Po toj statistici Subotica je tokom prvih 9 meseci ove godine imala 47.343 dolazaka, dok je samo u septembru taj mesec iznosio 4878.  U istom periodu (januar-septembar 2015) na Paliću je registrovano 21.212 gostiju, dok je ta cifra u septembru bila 3.514. 

Što se tiče noćenja Subotica je tokom prvih 9 meseci imala 87.073 noćenja, dok je samo u septembru taj mesec iznosio 10.010.  U istom periodu (januar-septembar 2015) Palić je imao 35.763 noćenja, dok je ta cifra u septembru bila 5.087. 

Trend povećanja turističkih dolazaka očekuje se i u novembru mesecu tokom kojeg će biti održani brojni pre svega zabavni programi, ali i tradicionalne manifestacije. Od zabavnih programa tu su gostovanja Đorđa Balaševića i ekipe Državnog posla, a od kulturnih programa Međuanrodni piano fest i Regionalni pozorišni festival "Desire".

Sasvim drugačije, ali atraktivno za posetioce su Dani starih recepata i jela koji se po osmi put, na trgu u centru, tradicionalno organizuju u vreme "disnotora". Posetiocima Subotice i Palića mogu biti zanimljivi i nastupi lokalnih bendova i tamburaša po subotičkim i palićkim ugostiteljskim objektima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 4587
Povezane teme

subotica

palić

Turizam Subotica

banjski turizam

turisti na paliću

turizam palić

turizam na paliću

turistička ponuda palića

turizam

turistička ponuda subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.