• Pregleda: 4280

Nastavlja se trend porasta dolazaka i noćenja u Subotici i na Paliću

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, ukupan broj dolazaka domaćih i stranih turista u Suboticu i Palić zajedno, u prva tri kvartala u proseku je porastao za 9,56% a noćenja za 18,15%.
Nastavlja se trend porasta dolazaka i noćenja u Subotici i na Paliću

I dalje se nastavlja trend da broj noćenja stranih turista u Subotici premašuje broj noćenja domaćih turista i to za oko 10% dok podaci za republiku pokazuju da je odnos domaćih prema stranim turistima 2:1.

Po toj statistici Subotica je tokom prvih 9 meseci ove godine imala 47.343 dolazaka, dok je samo u septembru taj mesec iznosio 4878.  U istom periodu (januar-septembar 2015) na Paliću je registrovano 21.212 gostiju, dok je ta cifra u septembru bila 3.514. 

Što se tiče noćenja Subotica je tokom prvih 9 meseci imala 87.073 noćenja, dok je samo u septembru taj mesec iznosio 10.010.  U istom periodu (januar-septembar 2015) Palić je imao 35.763 noćenja, dok je ta cifra u septembru bila 5.087. 

Trend povećanja turističkih dolazaka očekuje se i u novembru mesecu tokom kojeg će biti održani brojni pre svega zabavni programi, ali i tradicionalne manifestacije. Od zabavnih programa tu su gostovanja Đorđa Balaševića i ekipe Državnog posla, a od kulturnih programa Međuanrodni piano fest i Regionalni pozorišni festival "Desire".

Sasvim drugačije, ali atraktivno za posetioce su Dani starih recepata i jela koji se po osmi put, na trgu u centru, tradicionalno organizuju u vreme "disnotora". Posetiocima Subotice i Palića mogu biti zanimljivi i nastupi lokalnih bendova i tamburaša po subotičkim i palićkim ugostiteljskim objektima.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

11
Joška Odgovori
Eh! Da nam je sređen termalni bazen na Paliću. Zatvoreni bazen, voda na Paliću . . gde bi nam bio kraj. Sigurno bi bili poznatija banja od Moroholoma.
Mr Bin Odgovori
Jel to računate ove Kurde i ove sa Kosova što spavaju na Palicu ili ne?
Salamander Odgovori
Ne kažem da mi se vest ne sviđa ali mi je malo teško da poverujem da je istinita, odnosno da neko želi da dođe na onu baru i da ostane par dana. Voleo bih kada bi napravili uporednu sliku sa banjom kod naših "komšija" - tek onda bi se mogli videti pravi rezultati (NE) USPEHA.
:) Odgovori
Kada i gde gostuje ekipa Drzavnog posla? Je li zna neko?
odgovor za smajlija Odgovori
Drzavni posao gostuje 28.11.2015. godine u atriumu hotela Galerija. Ulaznica je 1000 dinara.
Turista Odgovori
Bas mi je cudan taj lik sto pravi statistiku a pojma nema o nicemu.

Turisti ?

Stranci popravljaju zube u hotelu Galerija. nikakvi turisti ! To je biznis tih stomatologa i hotela.
Strane firme u malom bajmoku \ inzinjeri,savetnici svi stranci \ odsedaju od nekih hotela u Subotici.
Radnici od Ritel parka sto se otvara kod auro metala spavaju negde.
Da bi imao Turiste treba grad da izgleda nekako a ne Nikako ! kako je sad. Zasto bi bilo ko posetio Suboticu ?
Imamo banju ? Nemamo. !
Grad lepo izgleda ? Ne . ruina. !
Ima neka Turisticka organizacija u gradu koja vodi brigu o tome kako unaprediti grad. ? Nema !
U stvari ima ali se bavi STATISTIKOM NA PAPIRU !
Sting Odgovori
Čega? xaxaxaxaxa
rax Odgovori
jako, jako tesko poverovati ove senzacionalne vesti o turistima, ja nikada nikog ne vidim. jedino kada ima naroda na palicu to su ove ice-pice feste. doduse bilo je ove godine dosta stranaca, kada je zelena granica jos bila otvorena.
uvek u pravu Odgovori
Povećava se broj turista i smanjuje se broj nezaposlenih u Subotici. Što bi rekao lik sa youtube-a :"Na ovome svetu to što kažu, ta propaganda - nije istina"
:) Odgovori
Hvala Vam na informaciji o gostovanju ekipe Drzavnog posla.
moti Odgovori
Svi ti gosti koji spavaju u hotelu galerija su delimicno, biznis radnici, prvenstveno su tu zbog posla i biznisa, ono sto fali ovome gradu to treba da su najobicniji gradani, zapadne europe, ili takoreci srednja kategorija gradana, ali nazalost nepostoji neko narocito interesovanje za posetu grada.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.