Komentara: 76
Pregleda: 17733

Nastavlja se protest nezadovoljnih vozača zbog cene goriva

11.06.2018. u 15:32h
Izvor: Subotica.com
U petak je održan prvi, ispostavlja se u nizu protesta protiv cene goriva sa kojim se solidarisala cela država. Protesti od juga do severa Srbije, uglavnom su protekli bez većih incidenata, nije bilo značajnijih sukoba sa organima reda. Tako je bilo i u Subotici, ali pošto prvi protest nije doneo reakciju države, samoorganizovani građani odlučili su da nastave akciju, do ispunjenja zahteva.
Nastavlja se protest nezadovoljnih vozača zbog cene goriva

Akcija blokade glavnih saobraćajnica u Subotici počela je u petak oko 17 časova i trajala je dva časa. Raspoređivanju na najfrekventnijim raskrsnicama prethodilo  je (oko 16,30) okupljanje oko stotinjak vozila raznih kategorija na parkingu megamarketa "Roda".

Nakon kraćeg dogovora nezadovoljni vozači su u grupama redom blokirali raskrsnice u užem i širem centru grada, a kako se prethodnih dana moglo pročitati na društvenim mrežama, u grupama vezanim za naš grad, takve blokade će se nastaviti i danas, istim redosledom.

Nastavlja se protest nezadovoljnih vozača zbog cene goriva

U blokadi saobraćaja učestvovali su kako vozači motornih vozila tako i bicikala koji su svoja prevozna sredstva ostavljali, kao i neki vozači motornih vozila, na  samom putu. Obezbeđivanje javnog reda i mira i danas će obavlajti pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Iz Policijske uprave Subotica još jednom apeluju na građane da prilikom izražavanja protesta uzmu u obzir da to čine bezbedno, kako po sebe tako i po ostale učesnike u saobraćaju, te da sarađujuju i poštuju instrukcije saobraćajne policije, kao što je to bio slučaj u petak.

Nastavlja se protest nezadovoljnih vozača zbog cene goriva

Nezadovoljni vozači i za danas najavljuju dvočasovnu blokadu, te se savetuje svima koji će imati obaveze u tom vreme da isplaniraju alternativne rute. Kako se učestalo ističe, protestanti će bez obzira na totalnu blokadu propuštati hitne slučajeve.

Da podsetimo, u građanskoj inicijativi traži se da se cena goriva spusti na 120 dinara za bezolovni benzin (danas je 153,70), odnosno 110 dinara za dizel (danas je 163,40), da akciza na gorivo ne prelazi 40 odsto osnovne cene goriva (danas je i do 54 odsto), kao i da cena auto gasa ne bude veća od polovine cene bezolovnog benzina. Država, odnosno njeni predstavnici nisu do sada ponudlili rešenje, odnosno prihvatili mogućnost smanjenja poreza i akciza, na šta realno mogu da utiču bez obzira na cenu derivata na ino tržištu.

Nastavlja se protest nezadovoljnih vozača zbog cene goriva

Izvor: Subotica.com
Protesti povodom visokih cena goriva Protesti povodom visokih cena goriva Protesti povodom visokih cena goriva Protesti povodom visokih cena goriva Protesti povodom visokih cena goriva Protesti povodom visokih cena goriva Protesti povodom visokih cena goriva Protesti povodom visokih cena goriva
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 76
Pregleda: 17733

Povezana vest

Povezane teme

protest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.