Komentara: 13
Pregleda: 5463

Nastavlja se očitavanje vodomera, problem sa "čitačima" rešen

08.09.2021. u 22:30h
Izvor: Subotica.com  / RTS
Zbog žalbi na javnu nabavku za očitavanje vodomera, u subotičkim domaćinstvima već dva meseca su merni instrumenti neočitani, a računi se šalju na osnovu prošlogodišnjeg proseka potrošnje, zbog čega je povećan broj žalbi, ali rešenje je na vidiku.
Nastavlja se očitavanje vodomera, problem sa "čitačima" rešen

U proteklih nekoliko nedelja na šalterima za reklamaciju u JKP "Vodovod i kanalizacija" veči broj građana nego inače traži objašnjenja za ispostavljene račune. Građani su između ostalog primetili da u poslednje vreme se ne očitavaju brojila, neki su imali uvećane račune, a neki su sugerisali da možda i vodomer ne evidentira potrošnju ispravno.

BRZO REŠENJE - Samo dva dana nakon što su saopštili da praktično dva meseca imaju problem da prikupe podatke sa brojila iz domaćinstava, iz subotičkog "Vodovoda" zadovoljni su što je ovaj problem konačno rešen i nadaju se da problemi ovakvog tipa više neće opterećivati rad preduzeća i da potrošaći neće više morati da intervenišu reklamacijama po ovom pitanju.

U "Vodovodu" kažu da po Skupštinskoj odluci, u izuzetnim slučajevima kao što je ovaj, mogu slati račune po proceni, odnosno proseku potrošnje, ali i dodaju da je problem praktično rešen.

Juče smo dobili odgovor od Republičke komisije u kojem su nam potvrdili da je naša komisija dobro izabrala ponuđača, tako da smo već jutros potpisali ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem i od septembra će se normalno očitavati brojila u domačinstvima - rekao je za RTS Šugar Đerđ, direktor JKP "Vodovod i kanalizacija".

Subotičani su se na račune za vodu žalili Zaštitniku građana, gde im je sugerisano da žalbe upućuju i na adresu "Vodovoda".

- Obraćanja su se najviše odnosila na visinu izdatih računa, tzv. ćutanja administracije, odnosno ukolko je došlo do tzv. havarija na internim instalacijama - objašnjava Maja Toskić, zamenik Zaštitnika građan Subotice.

U lokalnoj samoupravi su svesni nedostataka u olitavanju vodomera i kažu da je dugoročno rešenje daljinsko očitavanje, što je investicija od više miliona evra.

- Ako bi uspeli da apliciramo negde i nabavimo neke GPS uređaje za te vodomere, to bi bilo idealno rešenje, nadam se da ćemo uspeti da za nekoliko godina građani u svim mesnim zajednicama imamo tu mogućnost - ističe Čila Goli, član Gradskog veća zadužen za oblast komunalnih delatnosti, u razgovoru za RTS.

U međuvremenu iz "Vodovoda" preporučuju građanima da sami očitavaju brojila, ukoliko msatraju da će tako dobiti najrealniju sliku potrošnje.

- Nudimo mogućnost korisnicima da sami očitaju i pošalju nam stanje. Korisnici usluga koji su evidentirani kao samočitači sami očitavaju i prijavljuju stanje na svom vodomeru, na osnovu čega im se izdaju mesečni računi, a preduzeće zadržava pravo povremene kontrole - objašnjavaju iz JKP "Vodovod i kanalizacija". - Evidentirani samočitači stanje na svom vodomeru svakog meseca između 15. i 25. u mesecu prijavljuju na besplatni telefonski broj 800-00-024 svakog radnog dana od 7 do 15 sati, ili mejlom reklamacije@vodovodsu.rs.

Da bi korisnik usluga bio evidentiran kao samočitač, potrebno je da sa preduzećem sklopi sporazum o očitavanju mernog instrumenta. Sporazum se sklapa svakog radnog dana od 7 do 15 sati na šalteru 4, 5 ili 6 u šalter sali preduzeća (Senćanski put, pored MESŠC-a).

Izvor: Subotica.com / RTS
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 5463

Povezana vest

Povezane teme

jkp vodovod subotica

jkp vodovod i kanalizacija

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija

očitavanje vodomera

računi za vodu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.