Komentara: 39
Pregleda: 7883

Do daljeg se nastavlja obračun potrošnje vode na osnovu utroška istog meseca prošle godine

06.09.2021. u 16:33h > 08.09.2021. u 11:27h
Izvor: Subotica.com
JKP "Vodovod i kanalizacija" Subotica obaveštava korisnike njihovih usluga, da su računi za isporučenu uslugu za jul i avgust tekuće godine obračunati na osnovu evidentirane potrošnje u istom mesecu prethodne godine. Korisnici koji u julu ili u avgustu 2020. godine iz raznih razloga nisu imali evidentiranu potrošnju, zaduženi su na osnovu evidentirane potrošnje u junu odnosno julu 2021.
Do daljeg se nastavlja obračun potrošnje vode na osnovu utroška istog meseca prošle godine

Kako objašnjavaju iz "Vodovoda" očitavanje brojila u kućama u navedenim mesecima nije realizovano jer nisu bili dostupni operativci koji bi to uradili (traži se partner-firma).

- Očitavanje vodomera u ovoj kategoriji potrošača nije izvršeno jer je procedura javne nabavke za pružanje usluga očitavanja vodomera privremeno zaustavljena zbog uloženog zahteva za zaštitu prava potrošača, a ugovor sa dosadašnjim davaocem usluge je istekao - ističu iz "Vodovoda"

Dok se ne reši ovaj problem, preduzeće će do daljeg potrošnju nastaviti da obračunava prema evidentiranoj potrošnji u istom mesecu prošle godine.

- Nudimo mogućnost korisnicima da sami očitaju i pošalju nam stanje. Korisnici usluga koji su evidentirani kao samočitači sami očitavaju i prijavljuju stanje na svom vodomeru, na osnovu čega im se izdaju mesečni računi, a preduzeće zadržava pravo povremene kontrole - objašnjavaju iz JKP "Vodovod i kanalizacija". - Evidentirani samočitači stanje na svom vodomeru svakog meseca između 15. i 25. u mesecu prijavljuju na besplatni telefonski broj 800-00-024 svakog radnog dana od 7 do 15 sati, ili mejlom reklamacije@vodovodsu.rs.

Da bi korisnik usluga bio evidentiran kao samočitač, potrebno je da sa preduzećem sklopi sporazum o očitavanju mernog instrumenta. Sporazum se sklapa svakog radnog dana od 7 do 15 sati na šalteru 4, 5 ili 6 u šalter sali preduzeća (Senćanski put, pored MESŠC-a).

Iz ovog preduzeća napominju da kod korisnika usluga u zgradama, radnim organizacijama, ustanovama i maloj privredi očitavanje vodomera vrše njihovi zaposleni i računi za ove kategorije korisnika se izdaju na osnovu stanja očitanih na vodomerima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 39
Pregleda: 7883

Povezana vest

Povezane teme

jkp vodovod subotica

jkp vodovod i kanalizacija

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija

očitavanje brojila

očitavanje vodomera

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.