Komentara: 1
Pregleda: 1468

Nastavlja se obeležavanje Dana evropske baštine

14.10.2020. u 11:33h
Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Dana evropske baštine nastavlja se ove nedelje u Gradskom muzeju Subotica, kada posetioce očekuju veče nemog filma, promocija knjige i zatvaranje izložbe "LP – Istorija gramofona i zlatno doba ploča".
Nastavlja se obeležavanje Dana evropske baštine

Veče nemog filma uz sa mladim pijanistom Pavlom Zvekićem održaće se u četvrtak, 15. oktobra, s početkom u 19 časova. Na programu će biti film "Čovek sa filmskom kamerom" (1929) reditelja Dziga Vertova, koji su kritičari jednog britanskog magazina u anketi sprovedenoj 2012. godine proglasili osmim najboljim filmom svih vremena, a u izboru istoga magazina dve godine kasnije proglašen je najboljim dokumentarnim filmom svih vremena.

Nastavlja se obeležavanje Dana evropske baštineNarednog dana, 16. oktobra, od 18  časova, održaće se promocija knjige "Umetničke veze Subotice i Hodmezevašarhelja na polju slikarstava i keramike (1900–2020)". Gosti večeri biće dr Gabor Čige, vodeći konzul Generalnog konzulata Mađarske u Subotici, keramičarka Edita Nemeš Fekete, te istorčarke umetnosti Tamara Kucor i Ljubica Vuković Dulić. Izdanje, čija je autorka dr Olga K. Ninkov, a grafički dizajner Čaba Lalić, rezultat je saradnje i istraživanja u okviru IPA prekogranične saradnje Mađarska–Srbija projekta "Art&Craft". Bogato ilustrovana knjiga po prvi put osvetljava umetničke veze između dva grada, ali i šire regije, u rasponu od jednog veka. Kao neki od primera se navode gostovanja renomiranog slikara Janoša Tornjaija u Subotici, dizajniranje keramike subotičkog slikara Šandora Olaha, izložba unikatne keramike Majolike iz Hodmezevašarhelja u Subotici 1913. godine, te gostovanje keramičara iz Vašarhelja na subotičkom Trijenalu keramike i višegodišnje učešće Edite Nemeš Fekete na Međunarodnom simpozijumu keramike u Vašarhelju. Promocija knjige se realizuje za vreme trajanja izložbe "Tornjai i Subotica", koju će posetioci moći da posete ovom prilikom.

Nastavlja se obeležavanje Dana evropske baštine16.10. u 14:05h - OTKAZUJE SE  zatvaranje izložbe LP – Istorija gramofona i zlatno doba ploča uz nastup dj Hendrigz koje je bilo planirano u subotu, 17. oktobar 2020. godine, sa početkom u 20 časova,  zbog novih mera vezanih za Covid 19.

U subotu, 17. oktobra, zatvoriće se izložba "LP – Istorija gramofona i zlatno doba ploča" uz nastup DJ Hendrigza od 20 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1468

Povezane vesti

Povezane teme

gradski muzej

dan evropske baštine

Gradski muzej Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.