Komentara: 14
Pregleda: 10522

Nastavak uređivanja Zoo vrta na Paliću

12.03.2013. u 10:08h
Izvor: Zoološki vrt Palić
Sa završetkom zime, nastavljaju se građevinski radovi u zoo vrtu koji su započeti prethodne sezone, ali i započinju neki novi. Ovi radovi ne utiču na rad vrta za posetioce i blagajna je otvorena svaki dan od 9 do 17 časova.
Nastavak uređivanja Zoo vrta na Paliću

Kraj česme na ulazu nalaziće se mala volijera za sibirsku vevericu. Ova prugasta životinja već živi u zoo vrtu ali je posetioci do sada nisu mogli videti.

Pećina kod mrkog mede je oslikana i stavljena je informativna tabla. Za posetioce je u toku uređenje tj. obezbeđivanje terase i stepeništa sa ogradom, dok se u volijeri stavlja zaštita za stabla. Za potpun ugođaj biće postavljene nove informativne table o mrkom medvedu.

Nešto dalje, kod žirafe i zebre, započeti su radovi na unutrašnjem uređenju zgrade i spoljašnjoj nadsteršnici. Prave se zasebni kompartmenti tj. Boksevi, radi odvajanja jedinki u slučaju bolesti, transporta ili porođaja. Ovi kompartmenti će u potpunosti biti u skladu sa savremenim standardima držanja vrste i zoo vrt Palić će moći učestvovati u EEP programu za razmnožavanje žirafa.

Nastavak uređivanja Zoo vrta na Paliću

Nastavak uređivanja Zoo vrta na Paliću

Izvor: Zoološki vrt Palić
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 14
Pregleda: 10522
Povezane teme

zološki vrt Palić

ZOO vrt Palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.