• Pregleda: 8979

Nastavak uređivanja Zoo vrta na Paliću

Sa završetkom zime, nastavljaju se građevinski radovi u zoo vrtu koji su započeti prethodne sezone, ali i započinju neki novi. Ovi radovi ne utiču na rad vrta za posetioce i blagajna je otvorena svaki dan od 9 do 17 časova.
Nastavak uređivanja Zoo vrta na Paliću

Kraj česme na ulazu nalaziće se mala volijera za sibirsku vevericu. Ova prugasta životinja već živi u zoo vrtu ali je posetioci do sada nisu mogli videti.

Pećina kod mrkog mede je oslikana i stavljena je informativna tabla. Za posetioce je u toku uređenje tj. obezbeđivanje terase i stepeništa sa ogradom, dok se u volijeri stavlja zaštita za stabla. Za potpun ugođaj biće postavljene nove informativne table o mrkom medvedu.

Nešto dalje, kod žirafe i zebre, započeti su radovi na unutrašnjem uređenju zgrade i spoljašnjoj nadsteršnici. Prave se zasebni kompartmenti tj. Boksevi, radi odvajanja jedinki u slučaju bolesti, transporta ili porođaja. Ovi kompartmenti će u potpunosti biti u skladu sa savremenim standardima držanja vrste i zoo vrt Palić će moći učestvovati u EEP programu za razmnožavanje žirafa.

Izvor: Zoološki vrt Palić

povezane teme

14
coja Odgovori
Odlična ideja je ovo za bokseve radi odvajanja životinja u slučaju bolesti, transporta ili porođaja. Jedva čekamo lepo vreme da posetimo Zoo vrt.
mikele Odgovori
"Procvetao" Parking servis, kada nam je On, novi direktor ZOO vrta, postavio direktora. Proleće je na vidiku i normalno je da i ZOO vrt "procveta". Zgadila mi se saobraćajna policija, pa onda carina, pa DSS i na kraju i ZOO vrt. Pozdravljam ideju da se neke "životinje" odvoje, u slučaju trudnoće ili partijske preletačine...
đeki Odgovori
@ MIKELE

o čemu ti tu pišeš, stvarno neki ljudi koriste razne situacije da bi dali neki svoj lepi komentar nije im bitna tema teksta ispod kojega pišu, strašnoooo
mikan Odgovori
@mikele - Ako Vam se sve to zgadilo, pa zašto se onda time opterećujete? Jel Vam lakše kada opljujete, jel se bolje osećate, jel ste sada zadovoljni svojim životom? Pa zašto i ovakve vesti, realno pozitivne i lepe, morate da otrujete potpuno neprikladnim insinuacijama?!
Aleksandar Odgovori
Zna mozda neko kako je moguće volonitrati za Zoo? :)
kojot Odgovori
@Aleksandar
Један од услова је да сте факултетски образовани и наравно да имате неког рођака на руководећем положају.
kojot Odgovori
@Aleksandar
Čovek iz provincije zove kuma iz Beograda.
- Alo, kume, 'de si, šta radiš... Da te pitam, možeš li da zaposliš negde ovog mog malog, sad je završio srednju školu, pa baš i nema želju da uči dalje...?
- Naravno, kume, pošalji ga kod mene u Beograd, odmah ga ubacujem u skupštinu, imaće 2000 evra platu, ništa ne radi, čita novine, pritisne dugme koje mu kažu da pritisne i to je to.
- Joj, kume, mnogo je to para za mladog čoveka, iskvariće mi se... Daj nešto za malo manje para, a da malo više mora da radi.
- Dobro, može onda da bude predsednik Upravnog odbora u mojoj firmi, tu mu je plata 1500 evra, dođe jednom-dvaput nedeljno na posao, ima sekretaricu, službeni auto, vozača, telefon...
- Ma, kume, mnogo je i to. Ima li bre neki posao da se radi 8 sati dnevno, 5 dana nedeljno, a da zarađuje 30 - 35 hiljada dinara?
- E jbg, kume, za to mu treba fakultet...
Aleksandar Odgovori
@kojot .. ahahaha važi da za volontiranje to treba.. Samo sam mislio da pomazem za dz, a ne da budem menadžer zoo-a xD
Nebitno Odgovori
Vi ste [*...*] @ MIKELE... svako normalan nebi poželeo da mu za direktora dođe ponovo neki novi Tonković ili Šinković...koji su isti taj zoovrt unazadali i obogatili životinjski fond sa govedima zarad lične koristi i itd, a pritom broj vrsta životinja smanjili na minimum...tokom njihove vladavine u zoovrt je dospeo svakakav[*...*]...puno toga se zna samo se prećutkuje tj. dođe vam kao javna tajna...
Zoovrt zasigurno ide u pravom smeru, ali se tuđe, zastarele i okorele fekalije ne peru tako lako...to je malo duži proces...
Zoovrt je bio i biće lep kutak za odmor bez obzira na sve činjenice... ako nemate šta pametno i pozitivno da napišete @ MIKELE onda se ni nejavljajte....
popaj Odgovori
Aleksandar !
Pogledaj na http://www.zoopalic.co.rs. tamo ćeš naći i e-mail add.Pa se raspitaj.Verovatno da im treba radna snaga. Dve ruke su uvek dobro dosle,pogotovu ako su za dž. Srećno !!!!
kojot Odgovori
@Aleksandar
Ма и за рад без пара тамо треба веза узимајући у обзир структуру руководства које је тамо на власти веруј ми на реч.
mara Odgovori
Vi ste SVI totalno bolesni umovi!!!!
Bitno je da se ulaže u ovaj bedni i jadni grad. ON ima fakultet,ima znanje,volju i sposoban je čovek.Kakvo obrazovanje imaju novopečeni pomoćnici,zamenici i savetnici?
Ko će da rukovodi našim preduzećima,oni koji su se doselili pre 10-ak godina? Tužno je to...
Ne mogu da verujem da neko takav može više da voli naš grad od onoga ko je u njemu odrastao.
mikan Odgovori
@mara - Hm, odluci se; a predlazem i da malo odes na planinu ili kakvu vazdusnu banju; godice ti promena vazduha, mozda (ali mozda) ti izbistri um.
Istina uvek na kraju ispliva! Odgovori
@mara
Čemu ta mržnja prema građanima koji su se ovde doselili nedavno. Svi su došli nekada i odnekuda iz nekog opravdanog ili neopravdanog razloga. Predstavljaš da su "rođeni" Subotičani iskreni u ljubavi prema svom gradu a ovi što su došli nisu. Pa ne bi došli i ostali ovde da im se ne sviđa i da ga nisu zavoleli. Elem, valjda je bitan kvalitet i obrazovanje koje čovek poseduje, kao i kvalitet moralinh i drugih ljudskih osobina a ne da li je došao ima 10, 20 ili 50 godina. Sram Vas bilo Maro!
Evo gospodin Čakanj i gospodin Dulić su rođeni subotičani pa nas nisu baš usrećili.

ZOO vrt ima svoj program sa ili bez novo-imenovanog direktora. A da će neko dobro ZOO videti od preletača i velikog stručnjaka magistra Labana, teška posla. Ako neko i vidi korist od svega toga, biće to tuce DSS kadrova novozaposlenih u administraciji...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.