Komentara: 14
Pregleda: 16381

Nastavak smanjenja broja nezaposlenih prema evidenciji NSZ

28.09.2016. u 10:24h
Izvor: Subotica.com
Prema evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, na području Filijale Subotica registrovano je 12.291 nezaposleno lice, što potvrđuje nastavak smanjenja broja nezaposlenih iz meseca u mesec.
Nastavak smanjenja broja nezaposlenih prema evidenciji NSZ

Od ukupnog broja nezaposlenih 48 odsto čine žene. Učešće mladih do 30 godina starosti među nezaposlenim licima je 21 odsto, dok je stariji od 50 godina čine jednu trećinu. Prema stručnoj spremi najviše nezaposlenih lica je bez kvalifikacija i niskokvalifikovanih, čak 48 odsto.

Na područuju Grada Subotica, registrovano je 7.702 nezaposlenih, što je za 16 odsto manje nego u istom periodu prošle godine. Učešće dugoročno nezaposlenih, koji su na evidenciji duže od godinu dana je 59 odsto.

U prvih osam meseci na području Severnobačkog okruga do zaposlenja je došlo 3.999 lica, od čega je 3046 lica na teritoriji Grada. Do posla su najlakše dolazila lica sa srednjom stručnom spremom, oko 46 odsto.

- Najmanje učešće je lica koja su se zaposlila je sa višom školom ili fakultetom, samo 8, 9 odsto. Najviše lica je zaposleno u proizvodnji, na poslovima obezbeđenja, zatim kao trgovci ili spremačice - kaže savetnica za zapošljavanje Nacionalne službe za zapošljavanje, Elvira Seči Erdman.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 16381

Povezana vest

Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

nezaposlenost

nezaposleni

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.