• Pregleda: 8890

Nastavak sanacije fasade Vile Bagojvar

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije je preduzeću „Park Palić“ d.o.o. odobrilo sredstva za drugu fazu uređenja fasade vile Bagojvar na Paliću. Nakon raspisane javne nabavke za izvođača radova II faze izabrano je građevinsko preduzeće „Yumol“ doo iz Subotice.
Nastavak sanacije fasade Vile Bagojvar

U drugoj fazi radova završiće se malterisanje i farbanje fasade, skidanje postojećih oluka i postavljanje novih i uređenje drvenog opšava ispod krova. Vrednosti radova je 1.893.348,00 dinara sa PDV-om a rok za završetak radova je 40 dana od dana uvođenja u posao.

Vila Bagojvar je značajna za samu turističku destinaciju Palić, koja će pored rekonstruisane Velike terase, Ženskog štranda, Velikog parka i mola na Muškom štrandu biti privedena nameni za proslavu 170 godina turizma na Paliću, koja se obeležava sledeće godine, navodi se u saopštenju "Park Palić" Doo.

Objekat je sagradio Lajoš Vermeš i predstavlja jedan od prvih predolimpijskih objekata koji je služio za smeštaj sportista u to vreme. Podsećamo takođe da se sledeće godine obeležava i 135 godina od prve Palićke olimpijade.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

8
Always Ultra Odgovori
Prva faza je trajala nekoliko decenija. Pitanje je koliko "faza" ima. Verovatno koliko god zatreba "obnoviteljima" !
Alisa u Zemlji čuda Odgovori
Nažalost,i dalje se neopravdano zapostavlja (niti se vraća naslednicima),Konenova iliti "Titova" vila,jedna od najlepših u palićkom parku izgrađena u stilu secesije.

http://www.youtube.com/watch?v=eInnpDCSmr8
Hajo Odgovori
1. Mislim da bi bilo korektno da se napise ime autora ovog P.R. teksta, posto je rec o saopstenju jednog preuzeca u vlasnistvu gradjana.
2. Dalje, zasto se tvrdi da je Velika terasa rekonstruisana, kada to nije istina? Velika vecina prostorija i dalje nije u funkciji Ulazi su pregradjeni, cuvar zabranjuje bilo kakvo snimanje trenutnog stanja da istina ne izadje na videlo.
3. Moze se saznati tacan iznos potrosenih para za rekonstrukciju DELA Velike terase (po gradu se suska o sumi od 5 miliona eura)?
4. Moze se saznati, po cemu je krecenje fasade toliko znacajno za turizam Palica? To su rekli i prilikom renoviranja Zenskog stranda, a vidimo da taj objekat nije nista doprineo turizmu, rec je tek o jednom (neukusno) uredjenom kaficu.
Joakim Vujic Odgovori
Opet Yumol... bas cudno!
Palićanka Odgovori
Turizam na Paliću? Koga može da privuče jezero u kojem se više ne može kupati i pecati? Živim na Paliću i rastužim se kad prođem obalom i muškim štrandom na kojem sam se kao dete kupala sa drugovima.
Mila Odgovori
Ko jos popravlja prvo zid pa krov? Da li su oni normalni?
Pametnjaković Odgovori
@Palićanka

Niste Vi Palić ni videli, kada tvrdite da se ne može kupati u jezerskoj vodi.
Nisam ni ja video vodu ovih dana, ali sam otišao na sajt Turističke Organizacije Srbije i tamo sam pročitao da je palićka voda izuzetno lekovita i zdrava, puna minerala koji pomažu lečenju reumatskih i nervnih oboljenja.
Lep tekst, lepe slike i ubedljive preporuke za posetu Paliću.
Jedino mi žao onih ljudi-turista, koji se stvarno ne informišu iz prve ruke, pa verujući prospektima TOS-a, nedajbože slučajno dođu na Palić da se leče od nekih navedenih bolesti.
Šaljem Vam link TOS-a, obratite pažnju na deo gde se opisuju lekovita svojstva VODE Palićkog Jezera.

http://www.srbija.travel/destinacije/banje-i-klimatska-mesta/banja-palic/

Mislim da je dalje nepotrebni išta komentarisati.
Zrelo za VEROVALI ILI NE.
Dzoni Odgovori
Pametnjaković, samo izvoli i javi se ako preživiš.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.