Komentara: 8
Pregleda: 10015

Nastavak sanacije fasade Vile Bagojvar

10.10.2014. u 15:05h
Izvor: Subotica.com
Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije je preduzeću „Park Palić“ d.o.o. odobrilo sredstva za drugu fazu uređenja fasade vile Bagojvar na Paliću. Nakon raspisane javne nabavke za izvođača radova II faze izabrano je građevinsko preduzeće „Yumol“ doo iz Subotice.
Nastavak sanacije fasade Vile Bagojvar

U drugoj fazi radova završiće se malterisanje i farbanje fasade, skidanje postojećih oluka i postavljanje novih i uređenje drvenog opšava ispod krova. Vrednosti radova je 1.893.348,00 dinara sa PDV-om a rok za završetak radova je 40 dana od dana uvođenja u posao.

Vila Bagojvar je značajna za samu turističku destinaciju Palić, koja će pored rekonstruisane Velike terase, Ženskog štranda, Velikog parka i mola na Muškom štrandu biti privedena nameni za proslavu 170 godina turizma na Paliću, koja se obeležava sledeće godine, navodi se u saopštenju "Park Palić" Doo.

Objekat je sagradio Lajoš Vermeš i predstavlja jedan od prvih predolimpijskih objekata koji je služio za smeštaj sportista u to vreme. Podsećamo takođe da se sledeće godine obeležava i 135 godina od prve Palićke olimpijade.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 10015
Povezane teme

palić

Park Palić

bogojvar

bagojvar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.