Komentara: 9
Pregleda: 5771

Narodno pozorište pozdravlja ideju preseljenja u Dom vojske

24.06.2014. u 14:44h
Izvor: RTV
Preseljenje ansambla subotičkog Narodnog pozorišta u zgradu nekadašnjeg Doma Vojske donelo bi zaposlenima u ovoj kulturnoj instituciji veliko olakšanje, izjavila je upravnica pozorišta Ljubica Ristovski. Ona je rekla da bi u Domu vojske mogle da se smeste i radionice i fundusi, i sve ono što čini pozorište u celini, a imali bi i probne sale.
Narodno pozorište pozdravlja ideju preseljenja u Dom vojske

Ristovski dodaje da bi im mnogo značila druga sala u toj zgradi, gde bi imali kamerni prostor, dok bi se na sceni Jadran, na kojoj sada predstave izvode obe drame, igrale velike predstave koje treba da vidi veći broj gledalaca.

Time bi, kako je rekla, predstave koje izvode obe drame pozorišta imale duži vek izvođenja, a samom pozorištu bi donelo i finansijske uštede jer se više ne bi jednom do dva puta nedeljno prenosio dekor iz fabrike Mladost, gde su sada smešteni, na scenu.

"Dobra je ideja, kad već nije gotova naša zgrada onda makar da budemo u gradu i da možemo da igramo predstave i na jednoj i na drugoj sceni i da na taj način svoj repertoar unapredimo rekla je Ristovski.

Narodno pozorište pozdravlja ideju preseljenja u Dom vojske

zgrada nekadašnjeg Doma vojske

Subotičko Gradsko veće nedavno je zatražilo od Ministarstva odbrane da iznajmi nekadašnji Dom vojske u centru grada koji bi se koristio za pozorišne i druge potrebe grada. Dom vojske uvršten je u Master plan raspolaganja nepokretnostima koje nisu neophodne za funkcionisanje Vojske Srbije, nalazi se u centru Subotice i s obzirom da se godinama ne koristi i ne održava u veoma je zapuštenom i lošem stanju.

Vojska Srbije je tokom 2012. godine ponudila subotičkoj lokalnoj samoupravi na prodaju Dom vojske za oko 5 miliona evra, ali taj predlog nije prihvaćen, s obrazloženjem da je cena previsoka. Sama zgrada subotičkog pozorišta, koja se nalazi preko puta Doma vojske, već godinama je pod adaptacijom, rekonstrukcijom i dogradnjom.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 5771

Povezane vesti

Povezane teme

Narodno pozorište

ljubica ristovski

dom vojske

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.