Komentara: 7
Pregleda: 2860

Narodna kuhinja i ove godine priprema 1.100 obroka dnevno

29.01.2013. u 16:27h
Izvor: RTV Yueco
Narodna kuhinja Crvenog krsta u Subotici nesmetano će raditi i u ovoj godini. Danas je potpisan ugovor između predstavnika lokalne samouprave i Crvenog krsta o finansiranju ove mere socijalne pomoći za 1.100 korisnika Narodne kuhinje, po kojem će iz gradske kase za ove potrebe biti izdvojeno četiri miliona dinara više nego prethodne godine. To čini polovinu potrebnih sredstava za funkcionisanje Narodne kuhinje, a drugu polovinu će obezbediti Crveni krst preko donatora.
Narodna kuhinja i ove godine priprema 1.100 obroka dnevno

I ove godine 1.100 korisnika Narodne kuhinje u Subotici ostvaruje pravo na besplatan obrok jednom dnevno. Polovinu sredstava finansira lokalna samouprava, a drugu polovinu potrebnih sredstava za pripremanje 1.100 obroka dnevno finansiraće sam Crveni krst preko donatora. Danas je nakon zastoja uzrokovanom tehničkim razlozima potpisan i ugovor o finansiranju između predstavnika lokalne samouprave i Crvenog krsta, a sredstva su prebačena na račun. Zbog kašnjenja ova humanitarna organizacija morala da uloži dodatni napor kako bi obroci bili pripremani i distribuirani nesmetano.

Za potrebe Narodne kuhinje Crvenog krsta iz lokalnog budžeta ove godine je izdvojena jedna šestina više sredstava nego prethodne, odnosno 20 umesto dosadašnjih 16 miliona dinara.

Obroci će se pripremati to tokom cele godine, osim u letnjim mesecima, kada iz razloga velikih vrućina obroci neće biti pripremani već će korisnicima biti podeljeni paketi hrane. U julu i avgustu korisnicima će biti mesečno distribuirani paketi sa namirnicama težine između 20 i 30 kilograma, nakon čega, od septembra, kuhinja nastavi sa redovnim radom.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 2860
Povezane teme

crveni krst

narodna kuhinja

besplatni obrok

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.