Komentara: 6
Pregleda: 2414

Nakon Kosova borba za Vojvodinu

13.01.2009. u 03:35h
Nakon Kosova borba za Vojvodinu

Predsednik Demokratske stranke Srbije dr Vojislav Koštunica sinoć je u Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava" u Subotici predstavio svoju poslednju knjigu "Odbrana Kosova".

Autor knjige je istakao na tribini da istinskih pregovora o statusu Kosova nije ni bilo, jer je bila reč o prividu pregovora, a velike sile su znale unapred njihov rezultat.

- Mi smo tražili kompromisno rešenje koje bi zadovoljilo obe strane, ali su posrednici u pregovorima u stvari bili zastupnici samo interesa kosovskih Albanaca, s izuzetkom Rusije, koja je jedina razumela naše teženje za demokratskim rešenjem kosovskog pitanja. Na našoj strani bili su argumenti prava i pravde, a na njihovoj argumenti sile. Govori koji su se našli u knjizi "Odbrana Kosova" najbolje pokazuju da su prava Srbije pogažena, a današnja vlast nastavlja da sprovodi namere zapadnih sila pravdajući to pragmatizmom - rekao je dr Koštunica, naglašavajući da proces podele Srbije nije završen, jer je sad na sceni dalje cepanje Srbije kroz pokušaj odvajanja Vojvodine.

Koštunica je naglasio kako je svaka poseta Vojvodini prilika da poruči njenim žiteljima da je sačuvaju, da ne ostanu slepi pred dešavanjima koja se na političkoj sceni naše severne pokrajine odvijaju u pokušaju donošenja statuta APV, koji je uvod u novo cepanje Srbije.

- Zbog toga moramo ostati budni, moramo se boriti za svaki deo naše zemlje, kao što se vodila i kao što se i dalje vodi borba za Kosovo u granicama Srbije. Zato očuvanje državne celovitosti Srbije treba da je prvi zadatak svih nas, zadatak koji je bio iznad svega i u vremenima koja su lakša od ovih današnjih, a današnja su teža od bilo kojih dosad - poručio je dr Koštunica.

Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 2414
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.