Komentara: 5
Pregleda: 3508

Najviše srpsko-mađarskih brakova u Subotici

15.11.2011. u 15:48h
Izvor: RTV Yueco
Najviše srpsko-mađarskih brakova u Subotici

U protekle 3 godine u Subotici je zaključeno 1710 brakova, od čega je više od 50 odsto mešovitih, odnosno srpsko - mađarskih brakova. Najveći postotak je brakova koji se vode pod opcijom “ostali” gde pripadaju mladenci koji ne žele da se izjasne o svojoj pripadnosti, ili mladenci koji imaju različito državljanstvo.

Veliki postotak mešovitih brakova u Subotici, nije ništa neuobičajeno, što potvrđuju i građani Subotice. Većina njih kaže da ljubav nepoznaje niti podele, niti bilo kakve granice, te iz tog razloga ne čudi veliki broj mešovitih brakova, pogotovo u multinacionalnoj sredini.

2009. godine sklopljeno je ukupno 602 braka, a 304 bila su srpsko-mađarska. 2010. godine broj skopljenih brakova pao je na 551, a od tog broja 277 brakova bili su srpko mađarski. Za ovu godinu još uvek nije izračunat broj mešovitih brakova, ali je do sada sklopljeno 557 brakova.

Prosek godina mladenca poslednjih godina je poprilično porastao i sada iznosi 32 godine.

Prema proceni većine koja je prisustvovala venčanju u Velikoj većnici, možemo da se pohvalimo da imamo najlepši gradski ritual venčanja u Srbiji. Mnogi poslovni ljudi koji su boravili u Subotici na kratko, videvši veliku Većnicu, odlučili su da brak ozvaniče upravo na ovom mestu. Poslednji takav događaj bio je pre nekoliko meseci kada su brak u Velikoj većnici ozvaničili jedan Beograđanin i njegova, sada već supruga, inače stanovnica Budimpešte.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3508
Povezane teme

velika većnica

mešoviti brakovi u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.