Komentara: 0
Pregleda: 6509

Najviše poziva hitnoj pomoći od hroničnih pacijenata

03.06.2016. u 01:55h
Izvor: Subotica.com
Tokom maja meseca Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja  je imala pune ruke posla zbog tegoba kod hroničnih pacijenata, kao i sve većeg broja migranata koji dolaze u naš grad.
Najviše poziva hitnoj pomoći od hroničnih pacijenata

U toku prošlog meseca, lekarske ekipe Službe hitne medicnske pomoći su na terenu intervenisale oko 900 puta. Najviše poziva je dolazilo od pacijenata sa hroničnim bolestima potput kardiovaskularnih, plućnih i neuroloških.

-U ambulnti Službe za hitnu medicinsku pomoć, vikendom i tokom dežurstva, tokom maja obavljeno je 1610 pregleda. Pacijenti su nam se najčešće javljali zbog tegoba izazvanih visokim krvnim pritiskom,  respiratornim infekcijama, kao i povredama i bolovima različite etiologije. Dodatni broj pregleda smo imali i zbog pacijenata koji su se javljali zbog boravka u prirodi, te uboda krpelja ili lokalizovanih alergijskih reakcija u predelu uboda insekata. Takođe, zbog lepšeg vremena i većeg broja migranata koji stižu u naš grad  imali smo i oko 40 intervencija kod ovih osoba. Iako su obično dolazili u našu službu, izlazili smo i na teren, na Kelebiju i u Prihvatni centar. Oni su se obično tražili našu pomoć zbog povišene temperature, slabosti, malaksalosti, kao i povreda i žuljeva na stopalima - kaže PR Doma zdravlja,  dr Mihaela Budimski.

Broj pruženih terapija u kućnim uslovima i usluga transporta pacijenata na specijalističke preglede od strane ekipa medicinskih tehničara je u istom periodu dostigao 1000.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 6509
Povezane teme

hitna pomoć

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.