Komentara: 2
Pregleda: 8792

Najveće interesovanje za studiranje na Ekonomskom fakultetu

30.06.2015. u 14:42h
Izvor: Radio Subotica
Posle završenog srednjoškolskog obrazovanja subotički učenici koji su se odlučili da nastave formalno obrazovanje u Subotici su najviše birali Ekonomski fakultet, a zatim VTŠ, dok je za građevinu bilo zainteresovano šezdesetak budućih studenata.
Najveće interesovanje za studiranje na Ekonomskom fakultetu

Za upis u Visoku tehničku školu zainteresovano je 172 srednjoškolca što je znatno više nego lane. U ovu visoko školsku instituciju može se upisati 223 studenta na teret budžeta, kao i 87 onih koji će sami finansirati svoje studije. Prijemni se polaže 1. i 2. jula. a rezultati će biti objavljeni istog dana. Nakon toga teče rok za žalbe od 6 dana. Upis počinje 13. jula.

Što se tiče Građevinskog fakulteta za njega je zainteresovano 60 srednjoškolaca. Toliko ih se prijavilo do kraja protekle nedelje kada je sačinjavanje liste i završeno. Prijemni ispit će se polagati 2. jula. Preliminarna lista će se pojaviti dan kasnije, a konačni rezultati biće objavljeni 14. jula. Upis će trajati od 16. do 18. jula. Informacija o broju upisanih i broju preostalih slobodnih mesta biće saopštena 20.jula. Inače, Građevinski fakultet ima mesta za 110 studenata u prvoj godini.

Najveće interesovanje za studiranje na Ekonomskom fakultetu

U prvom konkursnom roku na Ekonomskom fakultetu upisano je u Subotici 477 kandidata i 87 u Bujanovcu. Prijemni ispit u Subotici zakazan je za 1. juli, a polagaće se u dva termina od 10 i od 12 sati i 30 minuta. Preliminarni rezultati biće objavljeni na fakultetu i na sajtu 2. jula. Upis će se obaviti 14–og,15–og i 16–og jula.

Ekonomski fakultet, inače može da upiše ukupno 844 studenta, od čega 450 njih može računati na studije koje će ići na teret budžeta. Drugi upisni rok zakazan je za 1. i 2. septembar.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 8792
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

visoka tehnička škola

ekonomski fakultet u bujanovcu

upis na fakultet

građevinski fakultet

upis u visoku školu

visoka tehnička škola strukovnih studija

studiranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.