• Pregleda: 8197

Najveće interesovanje za studiranje na Ekonomskom fakultetu

Posle završenog srednjoškolskog obrazovanja subotički učenici koji su se odlučili da nastave formalno obrazovanje u Subotici su najviše birali Ekonomski fakultet, a zatim VTŠ, dok je za građevinu bilo zainteresovano šezdesetak budućih studenata.
Najveće interesovanje za studiranje na Ekonomskom fakultetu

Za upis u Visoku tehničku školu zainteresovano je 172 srednjoškolca što je znatno više nego lane. U ovu visoko školsku instituciju može se upisati 223 studenta na teret budžeta, kao i 87 onih koji će sami finansirati svoje studije. Prijemni se polaže 1. i 2. jula. a rezultati će biti objavljeni istog dana. Nakon toga teče rok za žalbe od 6 dana. Upis počinje 13. jula.

Što se tiče Građevinskog fakulteta za njega je zainteresovano 60 srednjoškolaca. Toliko ih se prijavilo do kraja protekle nedelje kada je sačinjavanje liste i završeno. Prijemni ispit će se polagati 2. jula. Preliminarna lista će se pojaviti dan kasnije, a konačni rezultati biće objavljeni 14. jula. Upis će trajati od 16. do 18. jula. Informacija o broju upisanih i broju preostalih slobodnih mesta biće saopštena 20.jula. Inače, Građevinski fakultet ima mesta za 110 studenata u prvoj godini.

U prvom konkursnom roku na Ekonomskom fakultetu upisano je u Subotici 477 kandidata i 87 u Bujanovcu. Prijemni ispit u Subotici zakazan je za 1. juli, a polagaće se u dva termina od 10 i od 12 sati i 30 minuta. Preliminarni rezultati biće objavljeni na fakultetu i na sajtu 2. jula. Upis će se obaviti 14–og,15–og i 16–og jula.

Ekonomski fakultet, inače može da upiše ukupno 844 studenta, od čega 450 njih može računati na studije koje će ići na teret budžeta. Drugi upisni rok zakazan je za 1. i 2. septembar.

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

2
Sion Odgovori
Sa Ekonomskim falkuteetom mogu vec odma da se prijave na biro za zaposljavanje. Ima ih previse za Suboticu, mala sansa za zaposljenje, dok sa gradjevinskim falkutetom je sasvim druga prica kod nas, a najvise u inostranstvu.
safet Odgovori
Misle da je ekonomski fax spas za ekonomske probleme heheheh
95%Studenata pijanci svako vece. Jadni mi kada ce nam tako voditi drzavu u buducnosti
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.