Komentara: 19
Pregleda: 5409
Foto

Najslađe za kraj - košarkaši Spartaka pobedom završili sezonu

26.03.2016. u 22:22h > 27.03.2016. u 00:14h
Izvor: Subotica.com
U poslednjem kolu ligaškog dela Prve lige Srbije košarkaši Spartaka savladali su večeras odličnu ekipu Konstantinа iz Niša rezultatom 78:63 i pred velikim brojem gledalaca na domaćem terenu trijumfalno završili sezonu, iako je opstanak obezbeđen još pre dva kola.
Najslađe za kraj - košarkaši Spartaka pobedom završili sezonu

Večerašnji rival "golubovima" bila je ekipa koja je ove sezone bila najveće iznenađenje, u pozitivnom smislu, i sasvim zasluženo našla se među top 4 ekipe sezone koje će formirati Superligu i ravnopravno se boriti sa Crvenom zvezdom, Partizanom, Megaleksom i Metalcem za titulu šampiona Srbije.

Iako je ovo bila utakmica u kojoj se ništa nije odlučivalо, domaća ekipa je pokazala veliku energiju i htenje da pred domaćom publikom stavi "tačku na i" na sezonu u kojoj je u ostvaren cilj - opstanak u ovom rangu takmičenja, što je ekipa i uspela dosta boljim igrama u drugom delu sezone, kada je tim dobio na kvalitetu, sinergiji i stabilnosti u svakom smislu.

U prvoj četvrtini igralo se na serije, ali bolji finiš imali su gosti. Do kraja druge četvrtine bila je egal utakmica, a već nastavak je u potpunosti pripao plavo-belima iz Subotice koji su maksimalno koristili vidno izmorene Nišlije i koji su kako je vreme odmicalo sve više padali i gubili kontrolu nad utakmicom pa je tako meč i završen ubedljivom razlikom +15, iako bi se moglo reći da razlika i nije pravi odraz onoga što je viđeno na terenu.

Spartak - Konstantin 78:63 (16:19, 15:14, 24:16, 23:14)

Sa poslednjim zviždukom nastalo je pravo slavlje, kako na terenu tako i na tribinama.

Treba dodati i detalj sa poluvremena kada je petnaestominutna pauza iskorišćena da se na terenu nađu mlađe kategorije Spartakovih košarkaša, selekcije od petlića, pionira, pa sve do kadeta i omladinaca, koje su se sa svojim trenerima defilovali pred mnogobrojnom publikom i dobile zaslužene ovacije. To je Spartakova budućnost i uz pravilan rad košarkaških stručnjaka nema sumnje da će klub imati na koga da računa i to je najbolja investicija koju neki sportski kolektiv može da ima.

Najslađe za kraj - košarkaši Spartaka pobedom završili sezonu

Najslađe za kraj - košarkaši Spartaka pobedom završili sezonu

Nekoliko vrlo uspešnih generacija koje u svojim takmičenjima na nivou pokrajine i republike beleže zapažene rezultate. Među mnogobrojnom decom aplauzi  i za nekadašnjeg asa subotičke košarke Nenada Čanka koji je u Spartaku proveo četiri sezone, upravo tu se afirmisao i kasnije nastavio karijeru u beogradskom Partizanu.

Najslađe za kraj - košarkaši Spartaka pobedom završili sezonu

Kapiten Spartaka Aleksandar Drakulić čestitao obema ekipama na pruženoj partiji u ambijentu koji je opisao kao jako lep i kakav se može samo poželeti.

- "Tokom ove sezone imali smo dosta turbulencija, uspona i padova, ali uspeli smo na kraju da se izdignemo iznad svega, da pokažemo karakter i krunišemo sezonu sjajnom pobedom protiv superligaša. Ostaje nam da se što bolje spremimo za narednu sezonu i pokušamo da ostvarimo što bolji plasman" - kratko je prokomentarisao Spartakov kapiten

Najslađe za kraj - košarkaši Spartaka pobedom završili sezonu

Šef struke plavo-bele ekipe iz Subotice Dušan Alimpijević čestitao je svima u klubu, na kako kaže vrlo uspešnoj sezoni uzimajući u obzir kakvi su klubovi napustili Prvu ligu i u kojoj konkurenciji je ostvaren opstanak.

- "Ovo je bio vrlo važan meč za nas pred domaćom publikom. Rekao sam igračima pre meča da je vrlo važno kako će nas publika pamtiti i sa kojom idejom se spremamo za dalje. Taj utisak koji ostavljamo nadam se da će držati publiku do sledeće sezone kada će nam biti potrebna podrška za ostvarivanje nekih viših ciljeva." - izjavio je Alimpijević

Po rečima šefa struke Spartaka primarni cilj je realizovan, a to je opstanak u ligi, u tom kontekstu saradnja sa klubom se nastavlja i naredne sezone pokušaće se napraviti plan i organizovati ekipa da se ostvari plasman u Superligu.

Najslađe za kraj - košarkaši Spartaka pobedom završili sezonu

Ekipa je ovim mečom završila dugu sezonu i igrači odlaze na zasluženi četveronedeljni odmor koji će nekima pomoći da saniraju povede, a zatim sledi ponovno okupljanje i kako je najavljeno očekuje se rad do polovine juna, do kada treba da se formira kostur tima za novu sezonu.

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Konstantin Košarka: Spartak - Konstantin Košarka: Spartak - Konstantin Košarka: Spartak - Konstantin Košarka: Spartak - Konstantin Košarka: Spartak - Konstantin Košarka: Spartak - Konstantin Košarka: Spartak - Konstantin
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 4 nedelje
Komentara: 19
Pregleda: 5409
Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

košarkaška prva liga srbije

dušan alimpijević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.