Komentara: 2
Pregleda: 3117

Najnoviji vid lečenja bolesti zadnjeg segmenta oka u Kući zdravlja

30.10.2015. u 15:31h
Izvor: RTV City
U Očnom centru Kuće zdravlja, odnedavno se  primenjuje najnoviji i najnapredniji vid lečenja oboljenja zadnjeg segmenta oka, primenom biorazgradivog dexametazonskog implanta.
Najnoviji vid lečenja bolesti zadnjeg segmenta oka u Kući zdravlja

Poslednjih nekoliko godina, pomenuta oboljenja, prvenstveno makule, odnosno žute mrlje, u Očnom centru Kuće zdravlja lečena su intravitrealnom aplikacijom lekova, tačnije, davanjem injekcija u unutrašnjost oka, kako bi lek dospeo tačno na mesto na koje treba da deluje, i to na svakih 4 do 6 nedelja. Za razliku od ovog postupka, biorazgradivi implant ubacuje se u oko i sporo otpušta aktivnu supstancu, u ovom slučaju kortikosteroid dexametazon, koji na taj način može imati efekat od 3 do 6 meseci. Samim tim, ovaj vid lečenja je komforniji za pacijente, a smanjuje i mogućnost infekcije.

Biorazgradivi dexametazonski implant ugrađuje se u strogo sterilnim uslovima, u operacionoj sali, odnosno, samo u ozbiljnim očnim centrima kakav je u Kući zdravlja. Ovo je, inače, prva klinika u Vojvodini i druga u Srbiji koja pruža ovu vrstu usluge.

Najnoviji vid lečenja bolesti zadnjeg segmenta oka u Kući zdravlja

Od bolesti zadnjeg segmenta oka, koje se vezuju uglavnom za stariju populaciju, poslednjih godina oboljeva sve više mlađih osoba. Degeneracija žute mrlje je vodeći, a dijabetesna retinopatija  treći uzročnik slepila, uopšte slabog vida. Zbog toga je neophodno redovno odlaziti na preventivne preglede očiju, a ako se zdravstveni problem već javi, obratiti se onima koji će ga rešiti na stručan, efikasan i bezbolan način, uz primenu najsavremenijih načina lečenja, poput Očnog centra Kuće zdravlja.

Dodatne informacije možete pročitati na ovom linku.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3117
Povezane teme

kuća zdravlja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.