Komentara: 1
Pregleda: 3166
Foto

Najmlađa subotička pesnikinja predstavila svoju zbirku

20.06.2022. u 14:39h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće predstavljena je zbirka pesama „Biće još“ Sare Vidaković, u izdanju Kulturno-izdavačkog centra „Srpska kuća“ iz Požarevca, najmlađe pesnikinje u našem gradu.
Najmlađa subotička pesnikinja predstavila svoju zbirku

Sara je počela da piše kao vrlo mala, a potom su, kako kaže, stihovi sami dolazili.

- Ljubav prema pesmi i priči u mene je utkala mama Nikolina i tako sam kroz svet čitanja počela i da pišem čim sam naučila prva slova. Učiteljica je, bez mog znanja, poslala neku moju pesmicu na konkurs. Nismo imali ideju šta će biti od toga a posle dve godine zazvonio je telefon i tada sam saznala divnu vest da sam u konkurenciji 3.000 dece pobedila na konkursu sa pesmom „Ljubičasti konj“. Tada sam dobila i ponudu da izdam prvu knjigu, imala sam dosta materijala tako da nije bilo teško – istakla je Sara Vidaković, koja posle OŠ „Kizur Ištvan“ planira da upiše Gimanziju „Svetozar Marković“.

Najmlađa subotička pesnikinja predstavila svoju zbirku

Sara i dalje piše, ali je trenutno više okrenuta prozi, koju sada više čita.

- Ova knjiga mi jako znači, ona je moj prvenac. Motivi mojih pesama su porodica i priatelji i svaka pesma mi je na poseban način draga i usvakom trenutku života sam imala posebnu priču zašto sam to napisala – dodaje mlada pesnikinja. – Nekada je lakše, bilo na šaljiv ili na tužan način, stihovima iskazati ono što mislimo i osećamo.

Sarin veliki talenat otkrila je učiteljica Tatjana Parag, koja ju je potom podsticala da i dalje stvara.

- Ponosna sam na Saru što je objavila svoju prvu knjigu. Nadam se da će nastaviti da neguje lepu reč pisanja, uvek je imala smisla, uvek se izdvajala. Bila je čarobna – kaže učiteljica Tatjana.

Najmlađa subotička pesnikinja predstavila svoju zbirku

Po rečima Bratislava Bate Golića, glavnog i odgovornog urednika Kulturno-izdavačkog centra „Srpska kuća“ iz Požarevca, posebno je zadovoljstvo afirmisati mlade pisce.

- Putem konkursa kod nas dolazi oko 30.000 radova iz cele Srbije i mi ih pregledamo i biramo. Tako je i Sarina pesma odabrana i uvideli smo da ima materijala da se objavi njena zbirka. Njome pišemo i stranice istorije njene škole jer je Sara najmlađi pisac i jedina u svojoj školi koja je objavila samostalnu knjigu – ističe Golić.

Izvor: Subotica.com
Promocija knjige autorke Sare Vidaković "Biće još" Promocija knjige autorke Sare Vidaković "Biće još" Promocija knjige autorke Sare Vidaković "Biće još" Promocija knjige autorke Sare Vidaković "Biće još" Promocija knjige autorke Sare Vidaković "Biće još" Promocija knjige autorke Sare Vidaković "Biće još" Promocija knjige autorke Sare Vidaković "Biće još" Promocija knjige autorke Sare Vidaković "Biće još"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3166

Povezana vest

Povezano dešavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.