Komentara: 0
Pregleda: 2288

Najmasovnije takmičenje osnovaca

07.03.2009. u 08:43h
Izvor: RTV Yueco
<p>Najmasovnije takmičenje ikada održano je danas iz matematike. 430 učenika iz svih &scaron;kola iz Subotice sastalo se u Osnovnoj &scaron;koli Maj&scaron;anski put. Takmičari su na raspolaganju imali tri sata kako bi re&scaron;ili zadatke,a od ove godine znanje u pomenutoj oblasti su odmerili i đaci trećeg razreda.</p>
Najmasovnije takmičenje osnovaca

Takmičenja su sve atraktivnija i zanimljivija za decu. Svake godine se sve više dece prijavljuje ,kako bi se upoznavala sa svojim vršnjacima,putovala i osigurala sebi mesto u srednjoj školi zahvaljujući bodovima koje dobijaju na takmičenju. Na ovaj način deca imaju uvid u to koliko su postigla u odnosu na ostale osnovce i imaju realniju sliku sopstvenog znanja. Oblasti koje najviše vole su geometrija i racionalni brojevi. Mnogima je predmet svrstan među omiljenje,jer se zasniva na logici a ne pukom učenju.

Učenicima od šestog do osmog razreda otvoren je put sve do Juniorske balkanske olimpijade u matematici. Matematičari se raduju svakom takmičenju,jer nije retka situacija da učesnici dođu do originalnih rezultata. Naša zemlja već tri godine ima loše rezultate što se tiče matematike i drugih prirodnih nauka,međutim Subotica se izdvaja i podiže prosek države. Ono što se savetuje svim matematičarima i što treba da bude njihova odlika je strpljivost.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2288
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.