Komentara: 2
Pregleda: 8100

Najmanje 10 hiljada dinara za maturu

21.05.2012. u 16:18h
Nešto više od 10 dana deli maturante od, njima do sada, najbitnije svečanosti, maturske večeri. Iako se ubrzo nakon toga održava i polaganje maturskih radova, za šta se učenici takođe pripremaju, ipak više brinu o tome šta će obući, i kako će proslaviti tu čuvenu noć. Po rečima učenika Ekonomske škole u Subotici više novca za pripremu maturske večeri potroše maturantkinje, a ta cifra retko je manja od 10 hiljada dinara.
Najmanje 10 hiljada dinara za maturu

Pripreme za matursko veče, po rečima učenika, počele su još pre nekoliko meseci. Više pažnje tome pridaju devojke, koje šiju ili kupuju posebne haljine za tu noć. Aleksandra Todorović učenica srednje Ekonomske škole kaže da su kod nje pripreme za matursku noć počele još pre dva-tri meseca. Ona i njene drugarice uglavnom su šile haljine za ovu specijalnu priliku kako se ne bi desilo da kupe istu u nekom od butika.

Iako im trenutno nije primarna stvar, ali učenici razmišljaju i o maturskim radovima, koji treba da budu plod svega onoga što su kroz srednješkolsko obrazovanje naučili.

Ove godine u Ekonomskoj školi maturske i završne ispite polagaće 8 odeljenja. Šest odeljenja četvrtog stepena i dva odeljenja trećeg stepena.

Ono što je ove godine specifično u Ekonomskoj školi jeste da po prvi put kuvari polažu završni ispit i to unutar škole, dok će biti održane i tri ogledne, odnosno nacionalne mature, što znači da će sva odeljenja iz područija rada ekonomija, pravo i administracija polagati iste testove u isto vreme na teritorije čitave Srbije.

Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 8100
Povezane teme

Maturanti Subotica

maturska noć

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.