Komentara: 0
Pregleda: 1990

Najduža Noć knjige do sada

30.06.2020. u 12:20h
Izvor: TV Subotica
Ljubitelji pisane reči proteklog vikenda imali su priliku da kupe izdanja svojih omiljenih autora po ceni nižoj od 20 do 40 odsto. Tradicionalna Lagunina manifestacija Noć knjige pod sloganom „Budni uz knjigu“, ovaj put trajala je tri dana, od petka do nedelje.
Najduža Noć knjige do sada

Brojni Subotičani iskoristili su aktuelne popuste i za dugo toplo leto nabavili najnovije svetske hitove, knjige domaćih autora, knjige za decu i druga izdanja. Dok su jedni istraživajući police našli inspiraciju, drugi su tražili određenog autora i naslov.

- Bio sam u dilemi da li da uzmem ovu ili onu knjigu, ali doći ću i sutra, jer je sad trenutak da se uzme knjiga za neku manju cenu - rekao je jedan naš sugrađanin. 

- Našao sam knjigu Marka Aleksića, noćas je držao tribinu u SKC "Sveti Sava", zanimljiva je, predstavlja rad jednog arheologa - dodaje drugi sugrađanin.

- Videla sam o Džonu Lenonu i Joko Ono divne stihove, pa Bora Đorđević, pretežno čitam poeziju ili literaturu za decu, ono što sam čitala kao klinka pa sad opet - rekla je jedna sugrađanka.

Posetioci su imali priliku i da porazgovaraju sa autorom Markom Aleksićem, kao i da dobiju potpisano izdanje njegove najnovije knjige „Srpske zemlje pre Nemanjića“.  Ovom sveobuhvatnom i živopisnom pričom koja govori o najranijim počecima srpske istorije, pisac svoje čitaoce vodi u period od 7. do 10. veka, najzamagljeniji deo srpske prošlosti.

- Ova knjiga je malo drugačija od prethodnih i napravljena da dokaže, doda, ispravi i interveniše u našu istoriju, ona unapređuje našu istoriju i samim time je opremljena naučnim sredstvima kako to da uradi. Dakle, s jedne strane donosi nova otkrića, a s druge strane se trudi da bude pitka, logična, razumljiva - objasnio je Aleksić.

Interesovanje Subotičana za popuste Noći knjige bilo je iznenađujuće veliko, kažu iz ove knjižare. Dok su Lagunina izdanja bila snižena od 25 do 40 odsto, knjige ostalih izdavača, kao i one na engleskom i mađarskom jeziku mogle su se kupiti po 20 odsto nižoj ceni. Širok izbor sa preko 50.000 naslova upotpunila su i neka nova izdanja.

- Imamo i nekoliko naslova koje su dugo čekali, a pojavili su se baš sad za ovu priliku da se kupe po jeftinijoj ceni, kao što su od Marka Aleksića „Srpske zemlje pre Nemanjića“ ili od Lusinde Rajli sedmi deo serije „Sunčeva sestra“. Svako može da nađe nešto za sebe da pročita, ali ako su nesigurni ili u dilemi, uvek mogu da potraže savet od nas - rekla je Melinda Bajagić iz knjižare Laguna.

Noć knjige ove godine održana je po 22. put, a osim Marka Aleksića, u subotičkoj knjižari gostovao je i Robert Takarič, pisac za decu.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1990
Povezane teme

noć knjige

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.