Komentara: 18
Pregleda: 9252

Najbolji Šardone u Srbiji iz Vinarije Zvonko Bogdan

02.12.2014. u 15:36h
Izvor: Subotica.com
Najbolje belo vino na tržištu u 2014. godini je Šardone Vinarije Zvonko Bogdan iz Subotice. Tako je odlučio devetočlani međunarodni žiri IV Međunarodnog ocenjivanja najboljih vina Srbije (VTV 2014) kojim je predsedavao Robert Gorjak iz Slovenije, a koji su tokom dva dana ocenili 146 domaćih vina iz 33 vinarije.
Najbolji Šardone u Srbiji iz Vinarije Zvonko Bogdan

Ovo jedinstveno ocenjivanje vina organizatori su nazvali „Vina Srbije pred međunarodnim sudom pravde", a povod organizovanja svakako predstavljaju vrhunska dostignuća srpskih vinara koji poslednjih godina ispisuju najsjajnije stranice srpskog vinarstva na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Prošlo je mnogo vremena od kada je neka vinska manifestacija uspela da pod jedan krov dovede sve najpoznatije vinare Srbije.

Posebno zadovoljstvo čini nam nagrada koju je dobila dobro poznata Vinarija iz Subotice, poznata širom Srbije, regiona, ali i Evrope koja je kroz svoj asortiman vina različitih ukusa izgradila zasluženu poziciju i mesto u srcima konzumenata.

Najbolji Šardone u Srbiji iz Vinarije Zvonko Bogdan

Vinarija Zvonko Bogdan je opremljena modernom tehnologijom za proizvodnju visokokvalitetnih vina isključivo od grožđa iz ovih vinograda. Vinarija nosi ime poznatog subotičkog pevača starogradskih pesama, gospodina Zvonka Bogdana. Njegova umetnost i ime su sinonimi za vrhunski doživljaj kao što su i vina Vinarije Zvonko Bogdan.

Vinarija Zvonko Bogdan se nalazi u tradicionalnom vinskom kraju koji se prostire između jezera Palić i Ludaš. Priča o ovoj vinariji počinje od kvaliteta, pre svega od izbora najboljih lokacija za vinograde, najsavremenije vinarske opreme pa do impresivne zgrade vinarije izgrađene u tradicionalnom stilu karakterističnom za arhitekturu Palića.

Vinarija Zvonko Bogdan

VTV 2014 je to definitivno uradio zahvaljujući pre svega autoritetu manifestacije i žiriju sastavljenom od uvaženih internacionalnih sudija među kojima je i dvoje sa najzvučnijom titulom Master of Wine.

- „Ovo je izuzetno vredno priznanje za nas. Renome organizatora , spisak osoba koje su bile u žiriju VTV 2014 i činjenica da se radi o prvoj berbi Šardonea iz još uvek mladih zasada koja se prvi put pojavila na tržištu ove godine daju posebnu važnost i težinu ovoj nagradi. Verujemo da se srpsko tržište postalo prezasićeno umornim i prebarikiranim Šardoneima i da su upravo svežina i potpuno novi stil izdvojili naš Šardone iz mora drugih. U oštroj konkurenciji belih vina zlatnom medaljom je nagrađeno i vino Pinot blanc dodatno utvrdivši senzacionalni uspeh naše vinarije na ovogodišnjem IV Međunarodnom ocenjivanja najboljih vina Srbije" - izjavio je Zlatko Živanić, menadžer Vinarije Zvonko Bogdan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 9252
Povezane teme

vinarija Zvonko Bogdan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.