• Pregleda: 2697

Najava za 19. Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici

Devetnaesti Međunarodni festival pozorišta za decu održaće se od 20. do 26. maja u Subotici, uz gostovanja festivalskih predstava širom Vojvodine i drugih krajeva Srbije.Tokom sedam dana, Festival će ugostiti umetnike, pozorišne stručnjake i studente pozorišnih škola sa raznih strana Evrope i sveta, ali i naše zemlje.
Najava za 19. Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici

U okviru zvanične selekcije biće prikazane 23 predstave iz 15 zemalja: Bosne i Hercegovine (Republike Srpske), Čilea, Egipta, Francuske, Hrvatske, Mađarske, Italije, Makedonije, Poljske, Rumunije, Rusije,Slovenije, Srbije, Španije i Ujedinjenog Kraljevstva.

U fokusu Festivala biće poljsko lutkarstvo koje će biti predstavljeno kroz izložbu lutaka, kostima, scenografije i plakata poljskih umetnika u Subotici, Novom Sadu i Beogradu, naučni skup na datu temu, učešće studenata lutkarstva iz Bjalistoka i Vroclava u programu svečanog otvaranja Festivala i kroz učešće pozorišta iz Poljske u takmičarskom programu Festivala. Izvršni producent je Otvoreni univerzitet Subotica, a ovogodišnji budžet Festivala je oko 140.000 evra.

Predsednik Saveta Međunarodnog festivala za decu u Subotici Jovan Ćirilov, članovi Saveta Miroslav Radonjić i Ljubivoje Ršumović i selektor i direktor Festivala Slobodan Marković najavili su manifestaciju koja će se od 20. do 26. maja održati 19. put.

Miroslav Radonjić, Ljubivoje Ršumović, Slobodan Marković, Jovan Ćirilov

Miroslav Radonjić, Ljubivoje Ršumović, Slobodan Marković, Jovan Ćirilov (klikom na fotografiju otvarate galeriju fotografija)

Fotografije sa Press konferencije možete pogledati u našoj galeriji.

19. Međunarodni festival pozorišta za decu

Svi programi Međunarodnog festivala pozorišta za decu besplatni su za sve posetioce, a predstave će se igrati na tri lokacije: Dečje pozorište, Narodno pozorište- scena Jadran i pozorište „Deže Kostolanji“.

Učesnici Festivala će izvesti svoje predstave i u drugim gradovima u Vojvodini i Srbiji: Novom Sadu, Pančevu, Beogradu, Nišu, a repriza Festivala će se po treći put održati i u Segedinu.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.