Komentara: 0
Pregleda: 2141

Najava sportskih dešavanja za vikend

21.11.2015. u 10:08h
Izvor: RTV City
Prestojećeg vikenda subotički sportisti će na domaćem terenu igrati odbojkaške, košarkaške i i fudbalske duele. Prvi na programu su fudbaleri Bačke, a sadržajan sportski vikend zatvoriće odbojkašice Spartaka.
Najava sportskih dešavanja za vikend

Fudbaleri Bačke dočekuju Omladinac (subota, 13 časova)

Poslednje kolo jesenjeg dela prvenstva u Srpskoj ligi grupa Vojvodina na programu je predstojećeg vikenda. U okviru 15. kola na stadionu kraj Somborske kapije, fudbaleri Bačke 1901 dočekuju TSC iz Bačke Topole. Bačka se nalazi u odličnoj seriji rezultata koja ih je dovela u sam vrh prvenstvene lestvice, dok gosti sa druge strane ne znaju za pobedu u poslednja tri kola, i trenutno zauzimaju sedmu poziciju.  Gosti su do sada odigrali 6 utakmica na strani i imaju polovičan učinak pobeda i poraza, a u Suboticu dolaze nakon osvojenog boda na domaćem terenu u meču sa Omladincem iz Starih Banovaca. Utakmica se igra u subotu od 13h.

Košarkaši Spartaka dočekuju Vojvodinu (subota, 19 časova)

Košarkaška liga Srbije za vikend donosi utakmice 9. kola u okviru kojeg se na parketu Hale sportova sastaju Spartak i Vojvodina Srbijagas.  Susret dve ekipe  koje imaju mnogo toga zajedničkog i prema statistici, formi  ali i  po protagonistima susreta na terenu. Dušan Alimpijević je protekle dve sezone bio šef struke na klupi Novosadskog prvoligaša, ali sada predvodi plave golubove, a sa druge strane kroz istoriju mnoštvo igrača obe ekipe su menjali klubske boje. Statistički gledano sastaju se dve gotovo izjednačene ekipe prema svim parametrima ali i po rezultatima, što nam u najavi utakmice obećava interesantnu borbu na obe strane terena. Spartak će na ovom susretu nastupiti u do sada najjačem sastavu, pa će domaća publika  konačno imati priliku da se upozna sa najnovijim pojačanjima Vlahovićem i Vulićem koji će se gotovo sigurno naći u startnoj petorci na ovom susretu. Meč Spartak – Vojvodina Srbijagas igra se u subotu od 19h.

Rvači Spartaka u nedelju u Šapcu na finalnom turniru plejofa

Finalni turnir plejofa Rvačke lige Srbije održaće se u nedelju u Šapcu. Na turniru učestvuju aktuelni prvak Proleter Zrenjanin ali i klubovi koji pretenduju da Zrenjanince sruše sa trona, beogradski Partizan, Potisje iz Kanjiže i subotički Spartak. Polufinalni par Proleter – Potisje otvara takmičenje, a po završetku prvog polufinalnog meča na strunjače će izaći rvači Spartaka i Partizana. Pobednici polufinalnih duela će istog dana od 14h rvati za titulu državnog prvaka. Rvači Spartaka putuju u Šabac u gotovo najjačem sastavu, a tim će predvoditi legendarni Sreta Damnjanović, koji svojim iskustvom na ovakvim takmičenjima može doneti dodatni vetar u leđa svojim učenicima.

Odbojkašice Spartaka dočekuju Jedinstvo (nedelja, 18 časova)

U utakmici 6. kola Wiener Stadtiche super lige Srbije za odbojkašice u Hali sportova sastaju se NIS Spartak i Jedinstvo iz Stare Pazove. Nakon poraza od Vizure, plave golubice su rane zalečile pobedom u Kup utakmici na gostovanju u Užicu i plasmanom u naredno kolo takmičenja. Utakmica sa Sremicama derbi je predstojećeg kola, u kojoj su plave golubice favortikinje, međutim Jedinstvo je pokazalo na generalnoj probi pred start prvenstva  na Memorijalnom turniru „Josip Josa Marković“  da zna recept za pobedu nad Spartakom. Susret dve ekipe igra se u nedelju od 18h.

Odbojkaši Spartaka gostuju u Novom Sadu (nedelja, 20 časova)

Odbojkaši Spartaka u nedelju igraju susret 6. kola Prve lige Srbije u Novom Sadu protiv istoimenog kluba. Izabranici Igora Žakića blagi su favoriti u susretu sa ekipom iz najvećeg grada Vojvodine, koja trenutno zauzima 9. poziciju sa svega 2 osvojena boda iz 5 odigranih susreta.  Susret dve ekipe igra se u nedelju od 20h.

Stonoteniseri Spartaka gostuju u Zrenjaninu (subota, 18 časova)

Stonoteniseri Spartaka u subotu putuju u Zrenjanin gde ih očekuje susret 6. kola Stonoteniske super lige Srbije protiv aktuelnog prvaka i lidera na tabeli Banata. Banaćani su do sada jedina ne poražena ekipa u prvenstvu, dok su Subotičani do sada doživeli jedan tesan poraz i trenutno zauzimaju četvrtu poziciju.  Susret se igra u subotu od 18h.

Zbog obaveza reprezentacije za vikend nema utakmica Prve lige za košarkašice

Utakmice 8. kola Prve lige Srbije za košarkašice odloženo je za naredni vikend zbog obaveza  ženske seniorske reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Izabranice Marine Maljković ugostiće reprezentaciju Nemačke u Beogradu, a dres Srbije nosiće i nekadašnja košarkašica Spartaka Tijana Ajduković.

Nikola Sedlak učestvuje na Prvenstvu Evrope u šahu

U toku je Prvenstvo Evrope u šahu, koje traje do nedelje. U sastavu reprezentacije Srbije nalazi se i subotički velemajstor Nikola Sedlak. On je propustio prvo kolo, a u preostala četiri meča zabeležio je jednu pobedu i tri remija - savladao je Ivana Sokolova iz Holandije, a remizirao je u duelima protiv Georga Fevisa iz Austrije, Vladislava Tkačieva iz Francuske i Luke Paikadzea iz Gruzije.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2141
Povezane teme

sport subotica

košarkaški klub spartak

fk bačka 1901

fudbalski klub bačka 1901

najava sportskog vikenda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.