• Pregleda: 4626

Najava 15. Festivala bunjevačkog narodnog stvaralaštva

Festival bunjevačkog narodnog stvaralaštva, 15. po redu, održaće se od 5. do 9. septembra. Festival organizuje Kulturno-umetničko društvo „Bunjevka“ uz podršku Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine i Bunjevačkog informativnog centra, sa ciljem da na organizovan, jednostavan i pristupačan način prezentuju istorijsko nasleđe, običaje i kulturu bunjevačkog naroda na ovim prostorima.
Najava 15. Festivala bunjevačkog narodnog stvaralaštva

Ovogodišnji Festival bunjevačkog narodnog stvaralaštva proteći će u znaku nekoliko velikih jubileja. Osim 15 godina postojanja Festivala, u pitanju su i 20 godina KUD „Bunjevka“ i 330 godina od doseljavanja Bunjevaca u Bačku. Prema rečima Kate Kuntić, predsednice KUD „Bunjevka“, u tom duhu su birani i programi koji će obeležiti pet festivalskih dana.

Ovo je druga godina kako je Festival bunjevačkog narodnog stvaralaštva uvršten u kulturne manifestacije od značaja za Grad. Iako sa skromnim finansijskim sredstvima, zahvaljujući dobroj volji i entuzijazmu velikog broja onih koji učestvuju u organizaciji i programu bez naknade, Festival će biti prikazan u pravom smislu i svetlu, istakao je predsednik Izvršnog odbora Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine, Mirko Bajić.

U ponedeljak, prvog dana  Festivala, na sceni „Jadran“ biće prikazana predstava „Zemlja naši pradidova“, u utorak je na programu predavanje o 330 godina od doseljavanja Bunjevaca u Bačku, u sredu će se održati veče posvećeno 380 godišnjici od rođenja fra Mihajla Radnića, četvrtak je namenjen IV Panel konferenciji „Usmeno narodno blago, običaji i tradicija bački Bunjevaca“ i radionici za izradu tradicionalnih kolača Božićnjaka, a u petak, poslednjeg dana Festivala, biće otvorena izložba fotografija i promocija monografije „Živit s kulturnim nasliđem Bunjevaca“, i svečanost povodom 20 godina KUD-a „Bunjevka“ i 15 godina Festivala.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

9
srbenda iz backe topole Odgovori
Srecno Braco..!!!
Bunjevka Odgovori
Da li postoji jos neka stranka u kojoj ja nisam bio,a da je u vlasti-razmislja nas poznati polticar, veliki borac za ovaj nas ovdasnji zivalj.Bunjevci su zahvalni svojim vođama i obraduju im se cim ih ugledaju.
Daddy Odgovori
Sretni jubileji braco i sestre Bunjevci!


Nek se znade da Bunjevac zivi!
Volimljude Odgovori
Srećno dragi Bunjevci. Podržavam, i dolazim, naravno.

Nek se znade da Bunjevci živi.
sloba958 Odgovori
Sritno
bunjevac Odgovori
Ja sam bunjevac ali me je sramota da me ova trojka predstavlja.
bona fide Odgovori
Neka je sa srecom.
Bunjevac Hrvat Odgovori
Bice prikazano u JADRANU doseljavanje BUnjevaca u BACKU...
Tacno..FRANJEVCI su doveli BUnjevce iz Srednje i Juzne Dalmacije i zapadne Hercegovine da bi izbegli najezdu TURAKA i zato moj baco ima DALMATINSKO ime a rodjen u VERUSICU i moje prezime drugo najstarije u SIBENIKU..; a prve familije su bile PRCIC MATKOVIC VOJNIC TUNIC itd
Oko 80%Bunjevac zivi u HR ima i Bunjevacki nogometni klub u LICI...i na WIKI BUNJEVCI HRVATI vidi se koje su najpoznatije Bunjevacke familije i sta kaze BLASKO RAJIC najpoznatiji Bunjevac sa ovih prostora o nasem Hrvatskom poreklu
ZBOGOM
Bunjevac Odgovori
Dali netko zna kada su izbori u SBB-u.
Postoje tamo neki organi stranke ili je stranka: ja i moj sin. Dali se u toj stranci može birati novi pridsidnik ili sam ja doživotni i niko više predsednik.
Hajmo već jednom da imamo normalnu stranku.
Mirko Bajić se hvali sa izbornim rezultatima, a imamo samo jednog odbornika u Skupštini opštine, naravno to je večito on i niko više.
Vreme je da zbog loših izbornih rezuultata i loše vođene politike jednom za svaga sklonimo sa poliičke scene Mirka Bajića.
Samo složno Bunjevci, nedajmo da nas ovakav lik posvađa.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.