Komentara: 2
Pregleda: 3217

Nagrađeni najbolji projekti subotičkih đaka

09.05.2019. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
U Tehničkoj školi "Ivan Sarić" održana je 13. Projektna nedelja, koju organizuju ova škola i Biznis inkubator Subotica. Projektna nedelja je je okupila oko 80 učenika subotičkih osnovnih i srednjih škola, koji su predstavili 44 projekta.
Nagrađeni najbolji projekti subotičkih đaka

U kategoriji „mašinstvo, mehatronika i grafičarstvo“ prvo mesto osvojio je projekat „T8 CNC mašina za graviranje“ učenika Arona Papajčika iz TŠ „Ivan Sarić“, dok je „Klub sto“ Vukašina Pjevalice, Aleksandra Oraveca i Nine Stoparić, učenika politehničke škole, nagrađen najvišom ocenom u kategoriji „elektrotehnika, mikroračunari, geodezija i građevinarstvo“. 

U kategoriji „ informatika, nastava i logistika“  najbolji je bio projekat „Mešcoteka“ Martina Kiša i Šandora Lenđela, učenika TŠ „Ivan Sarić.

Među osnovcima najbolji bili đaci OŠ „Sečenji Ištvan“ Roland Šimon i Ervin Šiša koji su napravili „Elektronske igre sa integrisanim kolima 555 i 4017“.

- Od srednjih škola prisutne su bile Politehnička, Hemijsko-tehnološka i Tehnička škola „Ivan Sarić“,  a osnovce su predstavljale škole „Sveti Sava“, „Kizur Ištvan“ i „Sečenji Ištvan“. Imali smo zaista dobre projekte, nagrađene su mašina za graviranje, „Klub sto“, igrica,  te projekat biblioteke u elektronskom obliku, ali moramo istaći i druge nagrađene kao što su virtuelne naočare koej su učenici napravili, maketa OŠ „Sveti Sava“, kompost kazan... – ističe Željko Rajčić, direktor TŠ "Ivan Sarić“. – Svaki projekat je vredan pažnje, nagrađeni su najuspešniji projekti jer je komisija rekla da je svaki projekat najbolji.

Moto Projektne nedelje je „Ideja, realizacija, prezentacija“ a učenici imaju priliku da naprave projekat ili neku opipljivu stvar i da to prezentuju kroz izlagački deo.

- Veoma smo zadovoljni  ovom Projektnom nedeljom, na kojoj je učestvovao zaista veliki broj dece. Nadam se da ćemo nastaviti sa ovom dobrom praksom a pozvaćemo i Grad da nam izađe u susret, da bi manifestaciju podigli na viši nivo i privukli još više đaka, pre svega osnovnih škola , a možda i studente viših škola – naglašava Srđan Ivanović, direktor Biznis inkubatora Subotica.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 3 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 3217
Povezane teme
tehnička škola ivan sarić
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.