Komentara: 5
Pregleda: 10160
Foto

Nagrađeni najbolji matematičari Subotice

13.03.2019. u 15:34h > 14.03.2019. u 00:20h
Izvor: Subotica.com
U susret Međunarodnom danu broja PI, koji se obeležava sutra, u Velikoj većnici Gradske kuće danas su dodeljene diplome i pohvale najboljim matematičarima našeg grada. Diplome je primilo oko 160 osnovaca i srednjoškolaca, a na državno takmičenje ispraćen je subotički tim koji čini sedam đaka – Bjanka Stojanović i Miloš Pajić iz prvog razreda, Tot Noemi iz drugog, Bešnji Levente iz trećeg razreda i maturanti Minja Vuković, Teodor Sakal Francišković i Veljko Todić.
Nagrađeni najbolji matematičari Subotice

Na gradskom takmičenju učestvovalo je 337 učenika osnovnih škola,  a to je po rečima Ljubice Kiselički, predsednice komisije Društva matematičara Subotice, za stotinu manje nego prošle godine.

- To je posledica činjenice da se Subotica naglo prazni. Danas imamo oko 160 talentovane dece, srednjoškolaca koji su osvojili nagrade na gradskom i okružnom takmičenju  i osnovaca koji su dobili nagrade na gradskom takmičenju – ističe Kiselički. – Subotica je tradicionalno grad uspešnih matematičara, koji nažalost, u velikoj meri odlaze jer su kao stručnjaci potrebni u drugim delovima sveta. Žao mi je što ne ostaju ovde.

Nagrađeni najbolji matematičari Subotice

Puna sala Velike većnice najbolji je dokaz koliko vredne i talentovane dece ima naš grad. Među njima je i Teodor Sakal Francišković,  maturant Gimanzije „Svetozar Marković“.

- Osvojio sam druga mesta na opštinskom i okružnom takmičenju i time ostvario plasman na republičko takmičenje, koje se održava sad u subotu. Kao i svake godine intenzivno sam se pripremao za takmičenja, pomagale su mi profesorke, a vežbao sam i vikendom – iskreno će Teodor, kome ovo nije prvi put da učestvuje na takmičenjima najvišeg ranga.  – Matematika se mora voleti, ja od malena sa majko vežbam matematiku i ona mi nije bauk. Ali zato ostali predmeti nekad jesu. U budućnosti planiram da se bavim programiranjem a matematika mi je dobra osnova za to.

Nagrađeni najbolji matematičari Subotice

Njegova mlađa drugarica Bjanka Stojanović, učenica prvog razreda Gimanzije, na opštinskom takmičenju osvojila je treće, a na okružnom drugo mesto.

- Bilo je naporno, ali svakodnevno vežbanje je dalo dobre rezultate. Još od četvrtog razreda idem na takmičenje iz matematike, ali i na takmičenja iz drugih predmeta, a najbolji rezultat mi je prvo mesto na republičkom takmičenju iz biologije – kaže Bjanka.

Izvor: Subotica.com
Dodela diploma mladim matematičarima Dodela diploma mladim matematičarima Dodela diploma mladim matematičarima Dodela diploma mladim matematičarima Dodela diploma mladim matematičarima Dodela diploma mladim matematičarima Dodela diploma mladim matematičarima Dodela diploma mladim matematičarima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 10160
Povezane teme

nagrade za matematičare

takmičenje iz matematike

Ljubica Kiselički

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.