Komentara: 0
Pregleda: 3080

Nagrađeni likovni radovi mladih umetnika na međunarodnim konkursima

14.05.2021. u 19:10h
Izvor: Subotica.com
Polaznicima Likovne radionice „EmArt“ i učenicima OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ danas su uručene nagrade sa međunarodnih likovnih konkursa u Kini, Rumuniji i Japanu na kojima su osvojili ukupno 7 medalja.
Nagrađeni likovni radovi mladih umetnika na međunarodnim konkursima

Član Gradskog veća za kulturu i obrazovanje, Milanka Kostić, čestitala je u svoje ime, ali i u ime Gradske uprave i gradonačelnika, svim nagrađenim mladim sugrađanima. Kako kaže polaznici "EmArt" radionice godinama nižu uspehe kako na domaćim tako i inostranim takmičenjima. umetnička dela koja, kako kaže, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim jer iz njih izvire talenat, emocija, posvećenost, kvalitet ali veliki trud i rad.

- Zadovoljstvo je veliko, draga deco, što smo prilici da vas ugostimo i što imamo mogućnost da kao lokalna samouprava učestvujemo u vašoj radosti i uručimo vam medalje i priznanja koja ste osvojili - poručila je Milanka Kostić. - Nagrade koje osvajaju polaznici "EmArt"-a potvrda su da su na ispravnom putu, putu koji će im omogućiti da sanjaju svoje snove kroz maštu, inovaciju i lepotu. Čestitam vam na osvojenim nagradama, česstitam vašoj mentorki, ali i roditeljima koji vas podržavaju na vašem kreativnom i stvaralačkom putu.

Nagrađeni likovni radovi mladih umetnika na međunarodnim konkursima

Kostić je dodala da će Grad Subotica i dalje ulagati u kulturu i obrazovanje, kako kaže u dve izuzetno značajne oblasti za napredak celokupnog društva. Upravo ta podrška je značajna i za Likovnu radionicu "EmArt" i njene polaznike koji se na ovaj način predstave široj javnosti i u prilici su da ukažu na svoj talenat i uspehe koje su ostvarili.

- Likovna radionica postoji skoro dve decenije, prošle godine smo proslavili punoletstvo. Članovi radionice su urasta od 5 do 15 godina koji dolaze jednom nedeljno i tu stvaramo ova dela sa kojima osvajamo nagrade. Naši polaznici su za svo ovo vreme dobili priznanja i nagrade iz više od 30 zemalja sveta. Nadam se da će naši članovi, sadašnji i budućni, nastaviti taj trend - kaže Emilija Grubanov Martinek u ime Likovne radionice "EmArt" koju vodi.

Nagrađeni likovni radovi mladih umetnika na međunarodnim konkursima

Mladi umetnici iz Subotice su osvojili tri bronzane medalje iz Kine, sa likovnog konkursa na kojem je učestvovalo više hiljada radova iz 26 zemalja sveta, zatim bronzanu medalju iz Rumunije (827 radova iz 26 država) ali i Japana gde su, u konkurenciji 6864 radova iz 45 država, osvojili zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju.

U velikoj konkurenciji u Japanu, zlato je osvojio Tamaš Gombaš, srebrom se okitila Nika Papac, dok je Kiara Čepela zaslužila bronzanu medalju. Treće mesto u Rumuniji osvojila je Dorina Berenji, dok su takođe bronzu ali, iz daleke Kine doneli: Teodora Gagić, Lidija Uzelac i Marija Rastović.

Nagrađeni likovni radovi mladih umetnika na međunarodnim konkursima

Izvor: Subotica.com
Uručenje nagrada učesnicima međunarodnih likovnih konkursa Uručenje nagrada učesnicima međunarodnih likovnih konkursa Uručenje nagrada učesnicima međunarodnih likovnih konkursa Uručenje nagrada učesnicima međunarodnih likovnih konkursa Uručenje nagrada učesnicima međunarodnih likovnih konkursa Uručenje nagrada učesnicima međunarodnih likovnih konkursa Uručenje nagrada učesnicima međunarodnih likovnih konkursa Uručenje nagrada učesnicima međunarodnih likovnih konkursa
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3080
Povezane teme

EmArt

milanka kostić

likovna radionica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.