Komentara: 3
Pregleda: 5855

Nagrade za mlade matematičare

05.04.2012. u 18:09h
Izvor: RTV Yueco
Nagrade za mlade matematičare

Najbolji mladi matematičari iz Subotice, Bačke Topole i Malog Iđoša nagrađeni su za rezultate ostvarene na okružnom takmičenju. Nagrade u vidu diploma, pohvalnica i poklona sponzora uručene su u Velikoj većnici Gradske kuće. Ovim je nastavljena tradicija nagrađivanja najuspešnijih mladih matematičara za uspehe koje ostvaruju na takmičenjima.

Nikola Sadovek, učenik osmog razreda osnovne škole Ivan Milutinović, jedini je od nagrađenih osvojio maksimalnih 100 bodova na okružnom takmičenju iz matematike. Pored što toga što je pobedio na takmičenju iz matematike, ovaj osnovac osvojio je i prva mesta na takmičenjima iz hemije i fizike.

U velikoj većnici nagrađeno je 50 mladih matematičara iz Severno-bačkog okruga diplomama, nagradama i pohvalnicama. Očekuje se da bar petoro njih ostvari uspeh i na državnim takmičenjima.

Poslednje okružno takmičenje je održano tokom vikenda u osnovnoj školi “Kizur Ištvan”. Za ostvarene rezultate, matematičare iz Subotice, Bačke Topole i Malog Iđoša nagradili su i brojni sponzori.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 5855
Povezane teme

nagrade za matematičare

mladi matematičari Subotica

OŠ Kizur Ištvan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.