Komentara: 0
Pregleda: 8868

Nagrade iz Kaira i Tajpeja za talenat, rad i istrajnost

06.10.2016. u 02:55h
Izvor: subotica.rs
Zamenik gradonačelnika grada Subotice, Timea Horvat, uručila je juče, u Plavoj sali Gradske kuće, sertifikate, diplome i medalje učenicima iz Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ i Likovne radionice „EmArt“.
Nagrade iz Kaira i Tajpeja za talenat, rad i istrajnost

Nagrade su uručene učenicima koji su ostvarili zapažen uspeh na likovnom konkursu na temu „Egipat u očima dece”, u Kairu, raspisanom još 2013. godine i prošlogodišnjem međunarodnom likovnom konkursu u Republici Kini (Tajvan, „Ostrvo terasa”), raspisanom od strane grada Tajpej. Svečanosti su prisustvovali roditelji nagrađene dece i Emilija Grubanov Martinek, učiteljica u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” i rukovodilac Likovne radionice „EmArt”.

Timea Horvat je, tom prilikom, izrazila zadovoljstvo što su talenat, naporan rad, trud i istrajnost ovih učenika nagrađeni osvajanjem diploma, sertifikata i medalja, i dodala da je današnji prijem u Gradskoj kući odraz rešenosti subotičke lokalne samouprave da i najmlađim sugrađanima, koji na domaćim ili internacionalnim takmičenjima i konkursima ostvare uspeh, namerava da pokloni posebnu pažnju i izrazi zahvalnost.

- Nadam se da ćete i na predstojećim takmičenjima i konkursima ostvariti zapažene rezultate. Čestitam i vašim roditeljima, zaslužnim za vaš uspeh, jer su prepoznali dar i potencijal kojim raspolažete i pružili vam punu podršku da se taj vaš talenat razvija u pravom smeru – naglasila je Timea Horvat.

U ime nagrađene dece, njihovih roditelja, učitelja i nastavnika, na srdačnom prijemu, dodeli nagrada i prigodnim poklonima koje im je, u ime lokalne samouprave, uručila zamenica gradonačelnika, zahvalila se Emilija Grubanov Martinek.  

Nagrade iz Kaira i Tajpeja za talenat, rad i istrajnost

Put do osvojenih nagrada iz Egipta, istakla je, bio je dug, trajao je čak tri godine, ali najvažnije je da su medalje i diplome iz Kaira konačno u Subotici i u rukama onih koji su ih zaslužili.

Na likovnom konkursu u Kairu nagrađeno je deset učenika, četiri iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ i šest iz Likovne radionice „EmArt”. Po jednu zlatnu medalju dobili su i učenici iz „Zmaja“ i “EmArta”, dok su ostalima dodeljene diplome za uspešno učešće i pismo ambasadora Egipta u Beogradu u kome nagrađenima čestita na postignutom uspehu.

Na konkursu u Tajpeju, nagrađeno je šest učenika, jedan iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ i pet iz Likovne radionice „EmArt”. Po jedan srebrni sertifikat dobili su i „Zmaj“ i “EmArt”, a ostali učenici diplome za uspešno učešće na ovom likovnom konkursu.

Emiliji Grubanov Martinek i njenim učenicima nagrađenim na međunarodnim likovnim konkursima ovo nije prvi put da im priznanja za postignuti uspeh stižu sa – nekoliko godina zakašnjenja. Četrnaest učenika subotičkih osnovnih i srednjih škola koji su 2009, 2010. i 2011. godine bili uspešni na Međunarodnom likovnom konkursu Fondacije „Šankar”, u indijskom gradu Nju Delhiju, nagrade je dobilo tek 21. januara 2014. godine.

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 8868
Povezane teme

timea horvat

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.