Komentara: 0
Pregleda: 1890

Nagrade Fokus fondacije

23.12.2011. u 15:57h
Izvor: RTV Yueco
Nagrade Fokus fondacije

U organizaciji FOKUS Fondacije, u okviru obeležavanja Dana Bele Lugošija, sinoć su u Anfiteatru Otvorenog univerziteta, nakon proekcije filma Gavran - Lewa Landersa, prikazani nagrađeni filmovi sa konkursa za Film jeze, koji je bio raspisan od 1. oktobra do 23. novembra, ove godine. Na konkursu se moglo učestvovati sa video radovima, koji su kratkometražna filmska ostvarenja, inspirisana filmografijom Bele Lugošija i njegovim čuvenim likom Drakule. Za odabir najuspešnijih radova je bio zadužen žiri – u sastavu: Andraš Urban - pozorišni reditelj, Sabolč Tolnai – filmski reditelj i Nela Tonković – istoričarka umetnosti.

Treća nagrada je dodeljena grupi autora Šohaj – koji su učenici III razreda srednje ekonomske škole Bosa Milićević, za filmsko ostvarenje "Drakula, smrt na dve noge", druga nagrada je pripala Radivoju Paroškom, za film pod nazivom "Homo sapiens", a prva nagrada je takođe pripala grupi autora – učenika IV6 razreda – Ekonomske srednje škole "Bosa Milićević", za film koji nosi naslov "Uzalud bežiš".

Na kraju programa je prikazan film o trodnevnoj umetničkoj radionici za izradu horor maski "Medijala", koju je vodio Miroslav Lakobrija, diplomirani vajar i stručnjak za filmske specijalne efekte.

Radionica za izradu horor maski je u međuvremenu dobila naziv "Mikijeva radionica", čiji su polaznici, njih oko desetak maskiranih, za kraj programa – uživo prikazali šta su naučili. Bio je to lep i kreativan završetak manifestacija, kojima je FOKUS Fondacija obeležila Dane Bele Lugošija.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1890
Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

Fokus fondacija

andraš urban

bela lugoši

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.