Komentara: 8
Pregleda: 2145

Nacionalna služba za zapošljavanje ponovo radi sa strankama

23.06.2021. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Nacionalna služba za zapošljavanje ponovo radi sa strankama

Nacionalna služba za zapošljavanje saopštila je da će se, u skladu s ublažavanjem epidemioloških mera, redovno javljanje nezaposlenih lica, kao i individualni razgovori sa nezaposlenima, obavljati isključivo neposredno, uz lično prisustvo tražilaca zaposlenja. Na snazi će ostati obaveza nošenja zaštitnih maski i održavanja fizičke distance.

- Takođe, sve druge aktivnosti koje su se u proteklom periodu sprovodile u smanjenom obimu, kao i aktivnosti koje se nisu sprovodile, Nacionalna služba za zapošljavanje će u narednom periodu nastaviti da realizuje u skladu s novim epidemiološkim merama preporučenim od strane Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 - saopštila je Nacionalna služba za zapošljavanje.

Korisnici usluga će i ubuduće moći lično, putem pošte ili elektronski da se prijave na evidenciju tražilaca zaposlenja i podnesu zahtev za novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti, kao i da podnesu zahteve za procenu radne sposobnosti, za izdavanje uverenja iz evidencije nezaposlenih, za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, za izdavanje dozvola za rad strancu i za izdavanje mišljenja na Program rešavanja viškova zaposlenih u firmama.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 2145
Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.