Komentara: 14
Pregleda: 14496

Nabavka vodenog kombajna-amfibije i njegova namena

31.03.2015. u 13:14h
Izvor: Park Palić
AP Vojvodina je preduzeću “Park Palić” za 2014. godinu dodelila sredstva u iznosu od 55.000.000,00 dinara za sanaciju jezera Palić. Dodeljena sredstva Programom poslovanja DOO “Park Palić” za 2014. godinu predviđena su za aktivnosti na sanaciji jezera Palić.
Nabavka vodenog kombajna-amfibije i njegova namena

DOO „Park Palić“ je u skladu sa „Platformom za unapređenje ekološkog statusa Palićkog jezera i njegove okoline“, koju je usvojilo Gradsko veće Grada Subotice, deo gore navedenih sredstva u iznosu od 22.000.000,00 dinara iskoristilo za nabavku vodenog kombajna – amfibije sa priključnim alatima i prikolicom.

Na osnovu sprovedenog otvorenog postupaka javne nabavke DOO „Park Palić“ je od preduzeća „UNIWAB” d.o.o. Beograd kupio za 21.858.000,00 dinara vodeni kombajn (višenamensko radno plovilo-amfibija) TRUXOR DM 5045 za rad na vodi i priobalju sa specijalnom prikolicom za transport mašine sa rampom koja omogućava samoistovar i utovar plovila i sledećim priključnim alatima:

  • kosilica sa sečenje vodene vegetacije sa noževima;
  • kosilica za sečenje trske;
  • kosilica sa sečenje sa korpom za istovremeno sakupljanje;
  • standardne grabulje sa preklapajućim bočnim stranicama i filterskim rešetkama za sakupljanje  i prenos biljaka nakon sečenja;
  • grabulje sa oprugama za vlažne livade;
  • pumpa za odmuljivanje sa pripadajućim priborom;
  • bagerska ruka sa kompletom alata za kopanje, grabuljama i nožem za sečenje rastinja;
  • mlin za mlevenje radne;
  • priključak za mlevenje grana.

Nabavka vodenog kombajna-amfibije i njegova namena

foto: Hetnap

Vodeni kombajn (višenamensko radno plovilo-amfibija) TRUXOR DM 5045 će se koristiti za unapređenje ekološkog statusa Palićkog jezera i njegove okoline, odnosno za redovno uklanjanje viškova biomase, za seču trske, za vađenje podvodne vegetacije, kao i za izmuljavanje priobalnih delova jezera.

DOO “Park Palić” će sa JP “Palić Ludaš” zaključiti ugovor o zakupu vodenog kombajna-amfibije TRUXOR DM 5045 sa priključnim alatima i prikolicom, kako bi JP “Palić Ludaš”, kao upravljač na zaštićenim područjima, u okviru svoje delatnosti obavljao gore navedene poslove.

Izvor: Park Palić
Postavljeno pre 9 godina i 2 nedelje
Komentara: 14
Pregleda: 14496

Povezane vesti

Povezane teme

Park Palić

sanacija jezera palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.