Komentara: 2
Pregleda: 1929
Foto

Na Trgu obeležen Međunarodni dan nestale dece

26.05.2021. u 10:24h
Izvor: Subotica.com
Fondacija “Tijana Jurić” obeležila je sinoć u Subotici Međunarodni dan nestalih osoba, sa akcentom na decu. Tom prilikom održana je kratka predstava, izveden je muzički program, a okupljenima se obratio osnivač Fondacije.
Na Trgu obeležen Međunarodni dan nestale dece

Osnivač Fondacije, Igor Jurić, istakao je da je Međunarodni dan nestale dece izuzetno važan dan za ovu organizaciju jer se direktno vezuje za Fondaciju i njen rad.

- Prošle godine je prijavljen nestanak 1.147 dece, pronađeno je 1.103, dakle na kraju godine presek je bio da za 44 dece nemamo podatke gde su i šta se sa njima desilo, što jeste podatak koji treba  da nas sve zabrine - kaže Jurić. - Fondacija ove godine šalje poruku iz Subotice, za to ima razloga jer ovde su se desile strašne stvari. Čini mi se da iz Subotice svake godine treba da poručujemo da bezbednost dece mora biti na većem nivou. Možda budemo i srećne ruke i “Amber Alert” zaživi do kraja tekuće godine.

Na Trgu obeležen Međunarodni dan nestale deceJurić je izrazio nadu da građani Srbije više neće imati potrebu da razmišljaju o tome kako su i gde nestala deca.

 - Iskreno se nadam da Subotica i drugi gradovi više nikada neće imati priliku da se susreću sa tragedijama kao što je bila Miličina, Tijanina i druge dece. Želim da zamolim nadležne institucije da urade sve što je do njih da poboljšaju neke stvari koje se tiču potrage za nestalom decom i svakog drugog vida bezbednosti dece – apelovao je Jurić.

Na Trgu obeležen Međunarodni dan nestale deceNa Gradskom trgu kod fontane nastupio je Hor “Čuperak” iz Kikinde koji je izveo himnu Međunarodnog dana nestale dece, odigrana je predstava koja prikazuje kako može da se dogodi otmica u mladalačkom dobu, a Subotičani su imali priliku da vide i fotografije nestale i stradale dece koja nisu uspela da se spasu iz teške situacije u kojoj su se našli.

Kako navode iz Fondacije "Tijana Jurić", kada se govori o nestancima, kako dece, tako i odraslih, često se prvo pomišlja na kidnapovanje, međutim po podacima iz MUP-a, kriminalne otmice se u Srbiji dešavaju retko, tako da su nestanci lica uglavnom povezani sa bežanjem iz hraniteljskih porodica, iz doma i od kuće, a razlozi su različiti - od tragičnih poput zlostavljanja koja deca više ne mogu da trpe, do banalnih kao što je strah zbog loše ocene

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Međunarodnog dana nestale dece Obeležavanje Međunarodnog dana nestale dece Obeležavanje Međunarodnog dana nestale dece Obeležavanje Međunarodnog dana nestale dece Obeležavanje Međunarodnog dana nestale dece Obeležavanje Međunarodnog dana nestale dece Obeležavanje Međunarodnog dana nestale dece Obeležavanje Međunarodnog dana nestale dece
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1929
Povezane teme

igor jurić

fondacija tijana jurić

međunarodni dan nestale dece

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.