Komentara: 4
Pregleda: 3104
Foto

Na Sajmu zapošljavanja ponuđeno 400 radnih mesta

13.04.2024. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Na Sajmu zapošljavanja ponuđeno 400 radnih mesta

U prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje juče je održan prvi ovogodišnji Sajam zapošljavanja, koji je okupio 27 poslodavaca koji su sugrađanima bez posla ponudili oko 400 radnih mesta.

 - Sajam zapošljavanja je odlična prilika da se nezaposlena lica u neposrednom kontaktu predstave poslodavcima, predaju radnu biografiju i da se na licu mesta dogovore o uslovima za zapošljavanje. Tu su i naši saradnici koji su pomagali oko pisanja biografije a priv put su nas posetili i učenici završnih razreda srednjih škola, kako bi videli kako izgleda potraga za poslom u realnim okolnostima – kaže Verica Vujadinović, v.d. direktora subotičke filijale NSZ – Kao i svake godine, iskazana je potreba za operaterima u proizvodnji, bravarima, električarima, trgovcima, administrativnim radnicima, mašinskom i elektro strukom u srednjem i visokom obrazovanju, radnici.a u kol centru. Zatim kako kreću sezonski radovi traže se građevinski radnici i radnici u ugostiteljstvu, konobari, kuvari, barmeni, traženi su i agenti osiguranja, tako da imamo zaista širok spektar obrazovnih profila.

Na Sajmu zapošljavanja ponuđeno 400 radnih mesta

Među poslodavcima koji su u potrazi za radnicima je i firma „Varga vodovod i grejanje“.

 - Trenutno šestoro radnika primamo u radni odnos, od kojih su dvojica električara, dvojica montera solarnih sistema i dvojica montera klima uređaja. Prvi put smo na Sajmu, firma je inače jako mlada, svega šest meseci smo na tržištu. Prvi utisak je da je veoma teško naći kvalitetnu radnu snagu, a kod radnika nam je najvažnija volja za radom, sve ostalo se nauči – kaže vlasnik firme Laslo Varga.

Na Sajmu zapošljavanja ponuđeno 400 radnih mesta

Na evidenciji NSZ je oko 6.200 Subotičana, a veliki broj njih je na jučerašnjem Sajmu potražio šansu za zaposlenje.

 - Bez posla sam oko godinu dana, došla sam da vidim šta se nudi i ako treba da se prekvalifikujem, završim neki dodatni kurs ili obuku. Nije lako, u “najgorim” sam godinama, kad pređeš 55 jako je teško naći posao, a penzija je jako daleko – rekla nam je jedna sugrađanka.

Izvor: Subotica.com
Sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje Sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje Sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje Sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje Sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje Sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje Sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje Sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 nedelje i 2 dana
Komentara: 4
Pregleda: 3104
Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

sajam zapošljavanja

laslo varga

verica vujadinović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.