Komentara: 4
Pregleda: 1965
Foto

Na Sajmu zapošljavanja biće predstavljeno preko 400 slobodnih radnih mesta

09.04.2024. u 08:30h
Izvor: Subotica.com
Sajam zapošljavanja biće održan u petak, 12. aprila u prostorijama Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (Jovana Mikića 12). U periodu od 10 do 13 časova 27 poslodavaca predstaviće preko 400 slobodnih radnih mesta za radnike različitih obrazovnih profila.
Na Sajmu zapošljavanja biće predstavljeno preko 400 slobodnih radnih mesta

Sajam se održava po 47. put, a dosadnja iskustva pokazuju da se 40 odsto posetilaca zaposli u vremenskom periodu od 6 meseci nakon Sajma.

 - Kada govorimo o profilima koji se traže, možemo reći da je ponuda veoma raznovrsna, traže se operateri u proizvodnji sa završenom osnovnom školom, kao i radnici sa srednjom stručnom spremom. Kao i ranijih godina, to su šivači, metaloglodači, bravari, administrativni radnici, hemijski tehničari, mašinski tehničari, trgovci, vozači, pekari, konobari, tehničari održavanja... Naravno, biće ponuda i za one sa visokom i višom stručnom spremom, iz oblasti mašinstva, elektrotehnike, hemije - ističe Tijana Kerleta, načelnica Odeljenja za posredovanje u zapošljavanju i planiranje karijere u subotičkoj Filijali NSZ

Na Sajmu zapošljavanja biće predstavljeno preko 400 slobodnih radnih mesta

Sajam je dobra prilika za nezaposlene ali i one koji su u potrazi za novim poslom da pronađu adekvatno zaposlenje.

 - Lica koja mogu doći na Sajam nisu samo nezaposleni koji su prijavljeni na Zavod, već i sva lica koja žele da promene posao. Ovo je jedinstvena prilika da na jednom mestu upoznaju veliki broj posodavaca, stupe u direktan kontakt sa njima, i predstave svoje kvalifikacije i veštine, i na taj način povećaju svoju mogućnost zapošljavanja. Potrebno je da ponesu radnu biografiju u više primera, kako bi mogli da konkurišu kod više poslodavaca. Ona lica koja nemaju napisanu radnu biografiju, imaju mogućnost da se obrate našim savetnicima koji će im pomoći prilikom pisanja iste - objašnjava Tijana Kerleta, dodajući da je prema poslednjem istraživanju, zaključno sa 31. martom, u Subotici više od 6000 nezaposlenih  - U našem gradu ima 6203 nezaposlena lica, od čega su 3266 žene, a 20 posto čine mladi, lica mlađa od 30 godina.

Na Sajmu zapošljavanja biće predstavljeno preko 400 slobodnih radnih mesta

Izvor: Subotica.com
Najava Sajma zapošljavana u organizaciji NSZ Najava Sajma zapošljavana u organizaciji NSZ Najava Sajma zapošljavana u organizaciji NSZ Najava Sajma zapošljavana u organizaciji NSZ Najava Sajma zapošljavana u organizaciji NSZ Najava Sajma zapošljavana u organizaciji NSZ Najava Sajma zapošljavana u organizaciji NSZ Najava Sajma zapošljavana u organizaciji NSZ
Postavljeno pre 2 nedelje i 6 dana
Komentara: 4
Pregleda: 1965
Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

elvira seči-erdman

filijala subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.