Komentara: 59
Pregleda: 15767

Na pomolu rešenje za svetleće reklame na Radijalcu?

06.12.2019. u 17:29h
Izvor: Subotica.com
Nezadovoljstvo određenog dela subotičke javnosti, pre svega stanovnika Radijalca, koje je uzrokovano urbanističkom odlukom za postavljanje svetlećih reklama možda dobija rešenje koje bi bilo prihvatljivo za najveći broj stanovnika ovog dela grada.
Na pomolu rešenje za svetleće reklame na Radijalcu?

Kako saznajemo, firma koja je zakupila površine putem javne licitacije je podnela predlog nadležnom javnom preduzeću za pomeranje postavljenih reklama sa sredine šetališta na zelene površine duž šetališta na Radijalcu, o svom trošku. 

Naša redakcija je u razgovoru sa sugrađanima pokušala da dopre do srži ovog problema i tom prilikom smo razgovarali sa Damirom Vujkovićem, koji živi na Radijalcu.

- Na Radijalcu sam rođen, tu mi je i dete prohodalo i nisam mogao da budem ravnodušan na reklame koje su postavljene po samoj sredini šetališta. Reklame kao reklame su ok, super su osvetljene i totalno bi drugačije izgledale da su postavljene sa strane – kaže Damir – Kada bi one bile postavljene na zelenoj površini ne bi smetale ljudima koji šetaju, a jednako dobro bi se videle i sa trotoara i iz automobila. U ovoj situaciji ne treba tražiti krivca, već način da se ispravi nešto što evidentno građanima smeta. Na Korzou i centru grada je druga situacija jer zbog širine pešačke zone ne štrče i ne smetaju.

Na pomolu rešenje za svetleće reklame na Radijalcu?

Pitali smo zaposlene u preduzeću "Posh 33", zakupcu svih 26 lokacija na kojima su postavljene „city light“ reklame, koji je razlog što su podneli zahtev JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje da se reklame na Radijalcu pomere sa šetališta.

- U razgovoru sa prijateljima koji žive na Radijalcu stekli smo najrealniju sliku o situaciji sa svetlećim reklamama na šetalištu duž Aleje. Naravno, nijednom normalnom i zdravom biznisu nije cilj da bude iritantan i zbog toga smo odlučili da poslušamo sugestije naših sugrađana – kažu u preduzeću "Posh 33". - Iako nismo bili u obavezi da reagujemo, samoinicijativno smo podneli zahtev i molbu nadležnom javnom preduzeću da nam dozvoli da o svom trošku pomerimo svetleće reklame sa centra Aleje na zelene površine sa strane. Tako pozicionirane ne bi izgubile komercijalnu vrednost, a pritom nikome ne bi smetale. Preduslov tome je saglasnost Grada Subotice i dozvola sa ucrtanim novim lokacijama. Nadamo se da će čelnici grada pozitivno odgovoriti na naš zahtev i da ćemo do kraja godine i papirološki i na terenu imati znatno drugačiju situaciju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 59
Pregleda: 15767

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.