Komentara: 1
Pregleda: 2005

Na Pokrajinskoj smotri 23 talentovana recitatora iz našeg grada

12.03.2019. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Na Pokrajinskoj smotri recitatora, koja će se održati u Sečnju od 12. do 14. aprila, naš grad predstavljaće ukupno 23 recitatora iz sve tri uzrasne kategorije.
Na Pokrajinskoj smotri 23 talentovana recitatora iz našeg grada

U organizaciji Gradske biblioteke Subotica i Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine, u subotu je održana Zonska smotra recitatora "Pesniče naroda mog", koja je okupila 81 recitatora iz Subotice, Apatina, Sombora, Bačke Topole, Ade, Sente i Malog Iđoša.

Njihovo kazivanje poezije, pratio je i ocenjivao stučan žiri, u čijem sastavu su bili Miodrag Petrović, glumac i pesnik iz Novog Sada, Katalin Fazekaš, pedagog iz Novog Sada i Katarina Čeliković, profesorka iz Subotice, koji su najbolje recitatore nagradili diplomom.

U dalji krug takmičenja, plasiralo se ukupno 38 recitatora, od kojih će na Pokrajinskoj smotri naš grad predstavljati ukupno 23 recitatora, iz sve tri uzrasne kategorije.

Recitatori mlađeg uzrasta, odnosno nižih razreda osnovne škole, koji su se plasirali na Pokrajinsku smotru su Lila Almaši (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”), Lana Boškov (KUD „Aleksandrovo”), Noemi Božić (OŠ „Sečenji Ištvan”), Marijan Rukavina (Hrvatska čitaonica Subotica), Magdalena Suknović (OŠ „Ivan Milutinović”), Lana Šarčević (OŠ „Ivan Milutinović”), Jana Vasić (OŠ „Jovan Mikić”) i Višnja Vilov (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”).

Iz kategorije srednjeg uzrasta, odnosno viših razreda osnovne škole, naš grad će predstavljati Ivan Huska (Hrvatska čitaonica Subotica), Marija Magdalena Huska (KD „Ivan Antunović”), Katarina Ivanković Radaković (OŠ „Matko Vuković”), Luka Ješić (Hrvatsko akademsko društvo Subotica), Andraš Lošonc (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”), Iva Marić (OŠ „Jovan Mikić”) i Lana Vojnić Hajduk (OŠ „Ivan Milutinović”).

Recitatori starijeg uzrasta, odnosno srednje škole, koji će kazivati poeziju u daljem krugu takmičenja su Sara Čović (TŠ „Ivan Sarić”), Norbert Dudaš (MKC „Nepker”), Flavia Francia (Gimnazija za talentovane učenike „Kostolanji Deže”), Jovan Kaloserović (Kolo srpskih sestara), Miljana Milijašević (Hemijsko-tehnološka škola), Katarina Piuković (HKC „Bunjevačko kolo”), Uroš Slavčev (Udruženje „Rizničar”) i Gabriela Terek (Hemijsko-tehnološka škola).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2005
Povezane teme
gradska biblioteka gradska biblioteka subotica smotra recitatora recitatori
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.